SORIN OVIDIU VÎNTU, reţinut de politie. Omul de afaceri a vrut să părăsească ţara

| 23 ian, 2014

SORIN OVIDIU VÎNTU a fost reţinut, joi dimineaţă, de poliţie. Omul de afaceri e suspectat că ar fi vrut să părăsească ţara folosind documente false. Vîntu a fost dus la Parchetul General.

SORIN OVIDIU VÂNTU deținea acte de identitate false, emise în Republica Moldova în anul 2003, pe numele de Sorin Haralambie. Pe actul de identitate apare și un CNP fals, potrivit B1.ro.

Pe de altă parte, potrivit primelor informaţii, SORIN OVIDIU VÂNTU nu are niciun fel de interdicţie de a părăsi ţara.

Potrivit unor surse din Poliţie, omul de afaceri a fost prins în timp ce încerca să părăsească ţara, având asupra sa "documente de călătorie, care nu erau emise de statul român. Pe acestea figura, în dreptul fotografiei lul Sorin Ovidiu Vântu, un alt nume", scrie gândul.info.

Vineri, SORIN OVIDIU VÂNTU are termen final la Înanta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul fugii din ţară a lui Nicolae Popa.

La intrarea în sediul Parchetul General, omul de afaceri a declarat: "Este o aberaţie. Mă cunoaşte o ţară întreagă. E cineva din România care nu ştie cine sunt, cum mă cheamă?".

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că autorităţile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetăţean moldovean un buletin de identitate şi un paşaport pe care sunt aplicate fotografii care nu aparţineau acestuia.

Imaginea existentă în cadrul fişei personale a cetăţeanului moldovean a fost înaintată autorităţilor române, care au constat că, după anumite elemente, aceasta corespunde înfăţişării lui SORIN OVIDIU VÂNTU.

Ca urmare a verificărilor efectuate de către autorităţile române, s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatări tehnico-ştiinţifice, că fotografia din fişa personală a cetăţeanului moldovean îl reprezintă pe SORIN OVIDIU VÂNTU.

"În cauză există indicii temeinice că numitul SORIN OVIDIU VÂNTU cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate şi a unui paşaport de către autorităţile din Republica Moldova, având aplicată fotografia sa şi datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte prevăzute de art. 26 rap. la art. 288, art. 291, art. 293 şi art. 323 din Codul penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

SORIN OVIDIU VÂNTU este cercetat sau judecat în mai multe dosare penale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ