Băsescu și tupeul de a cere demisii după referendumul din 2012

| 05 dec, 2014

Credibilitatea președintelui demis este foarte scăzută, ȋnsă tupeul este nemărginit. Traian Băsescu nu mai are nicio legitimitate să ceară demisia cuiva după ce a fost demis de 7,4 milioane de români ȋn 2012.

„Ȋn caz de suspendare ȋmi dau demisia ȋn 5 minute”, spunea Traian Băsescu ȋn 2007. De asemenea, tot Băsescu spunea ȋn 2012 că nu vrea să rămână președintele României la masa verde. Evident, acestea s-au dovedit  minciuni. Credibilitatea președintelui demis este foarte scăzută, ȋnsă tupeul este nemărginit. Președintele Băsescu nu mai are nicio legitimitate să ceară demisia cuiva după ce a fost demis de 7,4 milioane de români ȋn 2012.

Citeşte şi: Victor Ponta: Ori învăţăm din greşeli şi ne reformăm ca partid, ori în 2016 vom pierde din nou

Traian Băsescu ȋși ȋncheie mandatul de președinte cum nu se poate mai urât. Nici ȋn ultimul moment nu renunță la atitudinea distrugătoare. Lansează intoxicări publice și cere demisii. Joi, la ora obișnuită, 18:30, „Cucul” a ieșit la Cotroceni să ceară demisia premierului Victor Ponta pe motiv că acesta ar face rău României. Ȋnsă, ȋnainte a cere demisii, Băsescu ar trebui să-și dea el demisia ca urmare a votului covârșitor dat de români ȋn 2012 ȋn favoarea demiterii acestuia. Dar președintele ilegitim a ignorat dorința celor 7,4 milioane de români și a sfidat orice bun simț rămânând ȋn funcție.

Mai mult, sub conducerea lui Traian Băsescu România a avut numai de pierdut. Sărăcia a crescut, țara a intrat ȋntr-un con de izolare pe plan extern, iar ura s-a adâncit ȋn societate. A fost un președinte toxic, care a ajuns să-și ȋncheie mandatul ȋntr-un mod deplorabil. Nicio realizare nu se poate lega de numele lui. Mulți români poate se ȋntreabă ce ar fi fost România dacă Adrian Năstase ar fi câștigat alegerile prezidențiale din 2004. Ȋnsă asta e istorie.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Politicianul Ponta este complet discreditat în interiorul UE

Pe de altă parte, Victor Ponta nu are de ce să-și dea demisia pentru că are performanță ȋn actul guvernamental, a scos țara din izolarea externă și a ȋncercat să aducă normalitatea ȋntr-o țară zbuciumată de războaie politice. Iar acum, după ce a pierdut o confruntare politică majoră ȋn fața lui Klaus Iohannis, a dat dovadă de decență și de maturitate. Premierul a acceptat ȋnfrângerea și a făcut ce e mai bine pentru țară: l-a felicitat pe președintele ales și s-a ȋntors la actul de guvernare. Nu ȋn ultimul rând, a pus România pe primul plan și a lansat o ofertă tuturor forțelor politice pentru a ȋndeplini ȋn 2015 o serie de proiecte necesare pentru modernizarea țării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ