Băsescu le-a cerut românilor să nu își vândă pământurile străinilor

| 06 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut azi românilor să nu își vândă pământurile cetățenilor străini chiar dacă în curând prin Tratatul de aderare la UE persoanele fizice de altă naționalitate vor putea cumpăra pământ în România.

"Foarte curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în Romania. Eu nu spun să nu cumpere. Dar spun, pe de altă parte, că ar trebui să vindem tot atâta pământ cât ne-au vândut alţii nouă. Ceea ce ne-a dat Dumnezeu nu se poate delocaliza. Numai ce e făcut de mâna omului se poate delocaliza. Fac un apel la dumneavoastră, oamenii pământului, oamenii care trăiţi şi ne asiguraţi şi nouă traiul din munca pământului, să aveţi grijă de pământ", le-a spus Traian Băsescu celor prezenţi la o expoziţie agricolă din Călărași.

"Avem obligaţia - Preşedinţie, Guvern, Parlament - să găsim soluţia de a-i credita pe agricultorii români în condiţii avantajoase, în aşa fel încât ei să poată fi cei care cumpără pământul. Avem nevoie şi de o agenţie a statului, care, atunci când omul vrea să vândă pământul neapărat, să-l poată cumpăra şi să-l scoată la vânzare în condiţii în care statul va stabili că se încardează în politica agricolă a României", a mai punctat acesta.

 

 

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ