Băsescu: Obiectivul lui Putin este să realizeze o Transnistrie de dimensiuni mult mai mari în estul Ucrainei

| 28 aug, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că România condamnă sprijinul Federaţiei Ruse pentru separatiştii din Ucraina, fiind de părere că obiectivul preşedintelui rus, Vladimir Putin, este să realizeze în estul Ucrainei o Transnistrie de dimensiuni mult mai mari.

'România condamnă acţiunile Federaţiei Ruse de a sprijini separatiştii pentru atingerea obiectivului lor de ieşire de sub controlul Ucrainei, care este un stat unitar. De asemenea, România reafirmă susţinerea pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Evaluarea noastră este că obiectivul preşedintelui Putin este să realizeze o Transnistrie de dimensiuni mult mai mari în estul Ucrainei pentru a bloca atât ratificarea Acordului de Asociere la UE, cât şi eventualul avans al Ucrainei în demersul de a deveni pe termen mediu stat membru. Rămânem alături de Ucraina. Suntem un susţinător al Ucrainei şi ceea ce legal putem face vom face în sprijinul acestei ţări', a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că este cunoscută şi situaţia de la Novoazovsk şi din Mariopul.

'Sunt elemente care pot fi arătate ca fiind zone, în mod deosebit Novoazovsk, în care s-ar găsi militari ai Federaţiei Ruse, dar asta nu înseamnă o mare unitate, sunt militari infiltraţi, ca în tot estul Ucrainei', a arătat preşedintele Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ