Băsescu: România are un nivel ridicat al birocraţiei, dispune de 60 de miliarde de euro pentru investiţii

| 06 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, joi, la Ankara, oamenilor de afaceri turci, că, deşi România nu este o ţară ideală şi are încă probleme cu birocraţia, banii europeni sunt o resursă la dispoziţia tuturor oamenilor de afaceri străini cu firme deschise în România.

"România nu este o ţară ideală, cum dumneavoastră ştiţi şi trebuie să recunoaştem că încă avem un nivel ridicat de birocraţie. Încă sunteţi nevoiţi să staţi în faţa unui aviz pe care un funcţionar sau altul îl întârzie, dar vreau să vă asigur că statul român face eforturi pentru a scăpa de această birocraţie. Nu consideraţi că acest fenomen este unul care se va perpetua", a spus Traian Băsescu, apreciind "eficienţa în creştere a strucuturilor care apără interesul public, a sistemului juduciar în România", relatează Mediafax.

Preşedintele Băsescu a ţinut să mai menţioneze că "banii europeni sunt o resursă care este la dispoziţia tuturor oamenilor de afaceri care au firme înfiinţate pe teritoriul României, şi care nu sunt bani puţini".

"În afară de cei circa 20 de miliarde pe care îi mai putem cheltui din bugetul pe 2007-2013, alte 40 de miliarde au fost alocate pentru perioada 2014-2020. Deci, sunt 60 de miliarde de euro, cea mai mare parte a lor destinată investiţiilor. Este o sumă atractivă în orice ţară şi care poate stimula gândurile de investiţii ale oricărui om de afaceri", a arătat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, în cea de-a doua zi a vizitei de stat în Republica Turcia, la Forumul economic româno-turc pentru investiţii şi comerţ.

Citeşte şi: UE are monedă cu două feţe. Pe una scrie "Nu intraţi în Schengen până nu rezolvaţi cu justiţia"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ