Băsescu: România şi Sfântul Scaun abordează migraţia din perspectiva culturii solidarităţii

| 04 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe preşedintele Consiliului Pontifical pentru promovarea unităţii creştinilor, Cardinalul Kurt Koch, şeful statului apreciind, cu această ocazie, că România şi Sfântul Scaun abordează migraţia din perspectiva culturii solidarităţii.

Conform unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, preşedinte Traian Băsescu a transmis recunoştinţa şi respectul Sanctităţii Sale Papa Francisc şi a vorbit despre modul convergent în care România şi Sfântul Scaun abordează fenomenul migraţiei, din perspectiva unei culturi a solidarităţii şi a ospitalităţii.

Şeful statului român a apreciat şi "rolul deosebit jucat de Biserici în istoria României, precum şi contribuţia Bisericilor la binele comun, în mod deosebit în domeniul social şi educaţional".

De asemenea, preşedintele Băsescu a vorbit despre "semnificaţia deosebită pentru relaţiile bilaterale a vizitei oficiale pe care a efectuat-o în februarie 2013 la Sfântul Scaun şi a participării la inaugurarea Pontificatului Sanctităţii Sale Papa Francisc".

Kurt Koch a subliniat importanţa dezvoltării cooperării ecumenice între Biserici, în cadrul care garantează libertatea religioasă şi colaborarea dintre culte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ