Uite ce decizie a luat Papa Francisc în privinţa copiilor

| 05 dec, 2013

Papa Francisc a decis înfiinţarea unei comisii speciale pentru protecţia minorilor în cadrul Bisericii, a anunţat cardinalul american Sean O'Malley, arhiepiscop de Boston şi membru al Consiliului de Cardinali.

'Această comisie urmează să formuleze sugestii pentru noi iniţiative în colaborare cu episcopii şi conferinţele episcopale', a afirmat cardinalul american, precizând că membrii comisiei vor fi anunţaţi 'într-un viitor apropiat, într-un document adecvat'.

Propunerea, care se înscrie 'în linia deciziilor' papei emerit Benedict al XVI-lea, a fost făcută miercuri de Consiliul de Cardinali, înfiinţat de papa Francisc pentru a-l consilia în conducerea Bisericii şi revizuirea Curiei Romane. Propunerea a fost acceptată joi, a explicat O'Malley.

Cardinalul O'Malley, cunoscut pentru lupta sa înverşunată împotriva abuzurilor asupra minorilor în Biserica americană, a precizat că această comisie de experţi va fi alcătuită din circa 12 persoane.

Competenţele comisiei se vor extinde, potrivit aceleiaşi surse, la programele de formare a preoţilor, la siguranţa mediului în care trăiesc minorii, susţinerea victimelor abuzurilor sau respectarea legilor civile. 

'Până acum, s-a pus accent pe procedurile juridice şi mai puţin pe răspunsul pastoral', a mai subliniat cardinalul american.

Sfântul Scaun a refuzat cererea Comitetului ONU pentru drepturile copilului de a răspunde la un chestionar detaliat cu privire la dosarele de pedofilie de care are cunoştinţă. Vaticanul a argumentat că această vastă anchetă ecleziastică trebuie păstrată secretă pentru a proteja martorii şi victimele, poziţie care a stârnit un val de proteste din partea asociaţiilor victimelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ