Băsescu: România trebuie să susțină o intervenție în Siria doar dacă este una NATO

| 11 sep, 23:34

Fostul președinte Traian Băsescu a spus vineri la postul B1 TV, că problema cu gruparea Statului Islamic poate fi rezolvată prin două metode: ori dai armament armatei Siriei să-și curețe teritoriu, ori NATO trimite trupe terestre.

Băsescu a precizat că România ar trebui să intervină în această problemă doar dacă este o intervenție NATO, nu dacă este" o intervenție a bunăvoinței". "Dacă este NATO este obligatoriu, așa cum ei și-au mutat echipajele la noi că rușii s-au zburlit prin Ucraina, așa și noi trebuie să participăm la acțiuni NATO. 

Eu înainte de a trimite armata NATO în Siria aș da armament armatei siriene să-și curețe teritoriu. E capabilă numeric să curețe teritoriu și să pacifice Siria.

Soluția primă, - ce aș face eu dacă aș putea - aș înarma armata siriană să curețe Sira, dar trebuie făcută o înțelegere și cu Rusia, că are bază la Tartus.
Altfel, dacă nu se înarmează armata, în niciun caz rușii nu vor trimite trupe terestre, dar NATO va trebui, dacă va vrea să rezolve problema", a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 23:32
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ