Băsescu, suburban cu fostul său protejat, Florian Coldea: Îi curg balele după o decoraţie

| 12 sep, 10:50

Traian Băsescu a lansat un nou atac împotriva fostului său protejat Florian Coldea, adjunct al Serviciului Român de Informaţii, care a primit o decoraţie din partea statului francez. Băsescu spus despre Coldea că-i "curg balele" pentru o decoraţie.

Traian Băsescu a declarat vineri seară, într-o emisiune televizată, că 'nu e normal' ca un general al Armatei Române să accepte o decorație militară din partea altui stat, referindu-se la prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, care a fost distins, joi, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului de către ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, în cadrul unei ceremonii organizate la Reședința Franței.

Traian Băsescu a menționat că e convins că generalul Coldea a obținut această decorație pentru 'cooperare' cu serviciile franceze și a mai menționat că legislația României nu interzice acest lucru.

"Nu e normal să accepți, ca general al Armatei Române, decât decorații militare care se dau la schimb în anumite condiții. Deci, după părerea mea, nu-i normal ca tu, ofițer român, să accepți să fii decorat la o ambasadă. Când sunt ordine militare e una, asta se întâmplă pe front (...) Legislația României nu interzice acest lucru, poți fi decorat de alte state, dar nu mi se pare potrivit (...) și, în general, militari care să meargă, generali să meargă să le curgă balele la ambasade pentru o decorație, nu prea, ei au demnitatea lor, dacă vrei să-i decorezi, îi decorezi la ei în comandamente (...) Nu mi-a plăcut, pentru că pentru generalii români sunt gradele, sunt decorațiile acordate de statul român (...) Sunt convins că (decorarea lui Coldea—n.r.) se datorează cooperării, ceea ce e bine, pentru că și pe timpul meu se lucra foarte bine cu francezii (...), cu germanii, cu serviciile americane, cu multe altele, dar nu mă duc ca general la o ambasadă să-mi dea o decorație, ca civil mă duc", a declarat Traian Băsescu la B1TV.

Potrivit Ambasadei Franței, Ordinul Național al Meritului se acordă persoanelor din toate mediile de activitate și recompensează performanțele remarcabile ale cetățenilor, fie într-o funcție publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activități private, precum și angajamentele tinerei generații.

Citeşte şi: Băsescu: Să spunem că au pătruns doar 50 de jihadiști în UE. E suficient pentru că sunt antrenați să ucidă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 sep, 08:43
Tavi
Munca la domiciliu
Sa stii ca in mod paradoxal, tocmai dorinta de a reusi rapid si frica de esec te fac sa stagnezi si sa nu iti atingi scopul. Vei constata ca RABDAREA si PERSEVERENTA sunt un miracol si produc miracole. Cautam colaboratori, castiguri din prima luna, te astept cu un mail “Info” pe adresa: [email protected] sa te convingi. Oferim si solicitam seriozitate. Va oferim curs GRATUIT.
12 sep, 18:36
mihail30
Oportunitate revolutionara pentru toti! Nu stiu daca ai vazut pana acum aceasta oferta, dar te asigur ca e cea mai serioasa la ora actuala! Suntem acum un fenomen in Romania, pentru ca oamenii s-au convins de eficienta acestui sistem, oameni care deja au incasat bani si i-au si cheltuit! Acum poti si tu sa incepi! Te astept sa imi ceri detalii la adresa mea de email: [email protected]
12 sep, 17:34
Adrian Dobrica
Afacere la cheie
Lucru acasa! Real! Cel mai simplu mod de a castiga bani! Oferim toata instruirea necesara, pas cu pas si - foarte important - un sistem care va poate aduce bani chiar din prima luna, fara sa trebuiasca niciodata sa inscrieti oameni in retele! Oferim numai avantaje si seriozitate! Pentru detalii si informatii mai multe, cautati-ne la adresa noastra de email: [email protected]
12 sep, 14:39
gina
contract
Vrei sa castigi niste bani postand reclame pe net 1-2 ore/zi ? Oferim contract si scrisoare de recomandare. Relatii la [email protected] sau [email protected]
12 sep, 14:29
sorin
Oportunitate revolutionara pentru toti!
Oportunitate revolutionara pentru toti! Nu stiu daca ai vazut pana acum aceasta oferta, dar te asigur ca e cea mai serioasa la ora actuala! Suntem acum un fenomen in Romania, pentru ca oamenii s-au convins de eficienta acestui sistem, oameni care deja au incasat bani si i-au si cheltuit! Acum poti si tu sa incepi! Te astept sa imi ceri detalii la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ