Băsescu: Vom avea probleme la raportul MCV pe capitolul voinţă politică; Parlamentul şi Guvernul sunt vizate

| 11 noi, 2013

Preşedintele Traian Băsescu susţine că România va avea probleme din perspectiva viitorului raport pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie în privinţa 'voinţei politice', fiind vizate în acest sens două instituţii - Guvernul şi Parlamentul.

"'Vom avea probleme pe raportul pentru Justiţie, nu cu DNA-ul, DNA cred că va fi bine evaluat, pozitiv, nu cu Înalta Curte, cred că şi ÎCCJ va fi evaluată pozitiv, nu cu DIICOT-ul, pentru că văd că au întărit consistent lupta împotriva traficului de droguri şi a clanurilor locale, dar vom avea probleme cu Guvernul şi cu Parlamentul. Cu Guvernul, pentru faptul că reuşeşte să aibă doi miniştri: l-a avut pe Fenechiu, l-au ţinut până când a fost condamnat, îl au pe Dragnea, care are dosarul trimis în instanţă. Eu nu ştiu ce vor spune instanţele, dar când ai un ministru trimis în judecată, până când se dă măcar prima sentinţă, îl retragi din Guvern", a afirmat Băsescu, luni seară, la postul B1 TV, conform Agerpres.

Şeful statului a amintit şi despre "refuzul Parlamentului de a fi pus la dispoziţia Parchetului pentru Dobre, pentru Borbely, pentru Varujan Vosganian".

El a precizat că actuala majoritate trebuie să "corecteze rapid" lucrurile din perspectiva viitorului raport MCV: "Vom avea probleme la capitolul voinţă politică şi două instituţii în mod cert vor avea probleme: Parlamentul şi Guvernul. Eu nu spun aici sub formă de bârfă, pur şi simplu ştiu cum se gândeşte la Bruxelles. Abordarea actualei majorităţi este incorectă şi dacă vor să facă ceva pentru România, trebuie să corecteze rapid lucrurile acestea".

Potrivit preşedintelui, "atacul la justiţie" reprezintă un alt capitol care va fi menţionat în raportul MCV, punctând că "nu va fi uitat modul cum au fost schimbaţi cei doi procurori, doamna Alexandrescu şi domnul Papici".

Întrebat dacă mai există, în acest moment, presiuni din zona politicului asupra justiţiei, preşedintele Băsescu a răspuns pozitiv.

"Presiuni sunt, rostite, nerostite şi, cea mai importantă presiune este legată de anihilarea mea, pentru că nu pot fi numiţi procurori în funcţii de conducere fără semnătura mea. Nici procurori, nici judecători la Înalta Curte. Însă, aici le ţinem piept, mai găsim soluţii de mijloc, nu-i pot lăsa să intre cu bocancii în Parchete şi în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Uite, astăzi, un judecător extrem de puternic şi tare pe picioarele lui şi-a luat avizul 100% de la judecători în CSM. Mă bucură extraordinar numirea acestui om în funcţia de adjunct al preşedintei ÎCCJ", a adăugat şeful statului.

Băsescu a menţionat că nu trebuie să ne arătăm "bosumflaţi" pe Bruxelles dacă vom avea probleme cu raportul MCV, pentru că "politicenii ştiu foarte bine ce au făcut".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ