BCR îşi va schimba şeful. Va veni un român

| 31 aug, 13:59

Sergiu Manea, în prezent vicepreședinte Corporate Banking și Piețe de Capital, îl va înlocui de la 1 octombrie pe actualul CEO, Tomas Spurny. Acesta a decis să părăsească poziţia de CEO la sfârşitul lunii septembrie 2015, dând curs oportunităţi de a ocupa o poziţie managerială în ţara sa de origine.

Sergiu Manea s-a alăturat BCR odată cu revenirea sa în România în anul 2012, continuând o carieră de peste cincisprezece ani la nivel internaţional, în roluri manageriale de investment şi corporate banking. În poziţia sa de Vicepreşedinte acesta a asigurat conducerea liniei funcţionale Corporate supervizând diviziile de servicii bancare pentru companii mari, reţeaua de centre comerciale dedicate companiilor mici şi mijlocii, investment banking, pieţe de capital, trazacţii bancare & finanţarea comerţului, sector public & finanţarea infrastructurii.

Tomas Spurny, un bancher ceh, care are şi cetăţenie americană, a fost adus de Treichl, preşedintele Erste, la conducerea BCR în primăvara anului 2012 pentru a restructura şi a curăţa bilanţul băncii care se umpluse de credite neperformante în criză.

Spurny, un bancher dur, şi-a asumat ceea ce multă lume nu avea curajul să facă: să taie costurile în BCR (banca a renunţat la o treime din angajaţi în ultimii trei ani) şi să rezolve problema creditelor neperformante care ajunseseră la o treime din total şi începea să ameninţe operaţiunile totale ale băncii, fiind chiar o problemă de sistem bancar românesc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ