Benzina şi motorina sunt mai scumpe din prima zi a anului

| 01 ian, 2014

Carburanţii sunt mai scumpi încă din prima zi a anului. Un litru de benzină sau de motorină costă cu 9 bani mai mult la benzinăriile din România, chiar dacă taxa de 7 eurocenţi a fost amânată. Explicaţia constă în faptul că s-a schimbat modul de calculare a accizelor pe carburanţi.

În afara carburanţilor, mai avem parte şi de alte scumpiri de la începutul acestui an. Ţigările se scumpesc cu 50 de bani pe pachet, dar scumpiri vom vedea şi la alimente. De asemenea, creşteri vor avea loc şi la taxele locale, scrie RomâniaTV.net.

Pe de altă parte, dincolo de scumpiri şi majorări de taxe, vom vedea şi creşteri ale unor venituri.

În acest an vom asista la o majorare a salariului minim, care creste cu 100 de lei, 50 de lei de la 1 ianuarie si alti 50 de lei de la 1 iulie. Cateva sute de mii de angajati de la stat şi de la privat vor beneficia de aceasta majorare. O alta categorie care va castiga mai mult sunt profesorii debutanti, care primesc 10 la suta în plus la salariu.

De asemenea, medicii rezidenţi vor beneficia de 670 de lei in plus in fiecare luna. Iar toţi pensionarii primesc de la 1 ianuarie, pensia mai mare cu 3,7 la suta.


Tag-uri: accize, carburanţi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ