LISTA produselor care s-au ieftinit anul trecut. Recordul stabilit de România în 2013

| 14 ian, 2014

Romania a avut anul trecut cele mai mici cresteri de preturi inregistrate vreodata. Datele au fost confirmate luni de Institutul National de Statistica, potrivit caruia cele mai multe alimente chiar s-au ieftinit in 2013.

Au fost insa si scumpiri la cartofi, energie, gaze si tigari. Guvernatorul BNR spune ca si in 2014 preturile vor ramane sub control, desi in curand va fi introdusa acciza la carburanti care ar putea atrage scumpiri in lant.

Potrivit celor de la Statistica, anul trecut inflatia a crescut cu doar 1,5%. Din doua motive: in primul rand anul agricol foarte bun, dar si pentru ca oamenii pur si simplu nu mai cumpara la fel de multe produse. Cele mai mari ieftiniri au fost la produsele de baza. Painea, datorita reducerii TVA-ului, faina, zaharul, uleiul si ouale.

Cele 5 produse costa acum 18 lei, problema este ca ieftinirie de la supermarket sunt anulate pur si simplu - asta pentru ca au crescut semnificativ facturile la gaze naturale, apa si canalizare si curent electric.

Anul trecut s-au mai scumpit semnificativ cartofii, fasolea si tigarile. BNR da insa asigurari ca cel putin jumatate de an preturile nu ne vor mai da dureri de cap.

Totusi, de la 1 aprilie va fi introdusa acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant, asa ca benzona si motorina vor costa mai mult. In plus in acordul cu FMI sunt mentionate noi scumpiri la gaze naturale si curent, atat pentru populatie, cat si pentru companii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ