BGS a reziliat unilateral contractul cu FRF după incidentele de la partida România-Ungaria

| 13 oct, 2014

Firma de pază şi protecţie BGS a anunţat luni că şi-a reziliat 'unilateral' contractul cu Federaţia Română de Fotbal în urma incidentelor care au avut loc la meciul de fotbal România - Ungaria (1-1) din preliminariile EURO 2016, disputat sâmbătă seara pe Arena Naţională din Capitală.

BGS susţine că incidentele respective au fost generate de grupuri de suporteri aparţinând cluburilor Steaua, Dinamo şi Petrolul.

'Declanşarea evenimentelor din peluze au avut ca origine unele grupuri de suporteri ale echipelor Steaua, Dinamo, Petrolul cât şi gruparea cunoscută sub denumirea 'Honor et Patria'. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câţiva agenţi de securitate iar cei de la 'Honor et Patria' au aruncat la propriu 2 agenţi de securitate BGS peste balustradele de protecţie.

De asemenea, numeroşi membri ai acestor grupări au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torţe) pe care le-au folosit pe durata întregului meci aruncându-le către agenţii de ordine, pe teren şi dintr-o zonă în alta a peluzelor. Aceste materiale sunt de mici dimensiuni, iar din informaţiile pe care le-am primit ulterior meciului am aflat că au fost introduse pe stadion ascunse în lenjeria intimă, legea nepermiţându-ne percheziţia corporală amănunţită ci doar un control sumar. Aceste grupări au vandalizat mobilierul stadionului (scaune) folosind bucăţile rupte pe post de proiectile îndreptate de asemenea către agenţii de ordine şi jandarmi. Unele dintre proiectile au făcut victime, rănind atât membri ai forţelor de ordine cât şi spectatori', precizează BGS într-un comunicat dat publicităţii luni.

Firma de pază şi protecţie adaugă, totodată, că 'toate imaginile foto/video vor fi analizate, iar agenţii BGS care au făcut exces de zel vor fi sancţionaţi'.


BGS reaminteşte că, potrivit legii 10/2012 'serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive se prestează de către societăţile specializate de pază şi protecţie sau de către Poliţia Locală', iar în baza acestei legi, a contractului şi a planului de pază consideră 'îndreptăţită implicarea agenţilor BGS în păstrarea sau restabilirea ordinii şi siguranţei în tribune'.

BGS supune, de asemenea, atenţiei anumite aspecte legate de violenţa pe stadioane: 'De ce întotdeauna conflictele cu toate forţele de ordine (nu doar BGS) pornesc întotdeauna din zona peluzelor, cauzate de aceleaşi grupuri de suporteri care se autointitulează ultras? Cum este posibil ca în restul stadionului să fie păstrată ordinea şi să nu existe niciun fel de incidente? De ce întotdeauna huliganii ajung să fie victimizaţi, chiar şi în contextul în care încalcă legea în mod flagrant şi repetat, provocând daune materiale, fizice, sportive şi morale întregii Românii? Ia cineva în considerare reacţia zecilor de mii de spectatori care cer evacuarea şi stoparea huliganilor?''.

'Luând în considerare cele de mai sus, lacunele legislative, presiunea mediatică şi reacţia Federaţiei Române de Fotbal, în urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal Romania-Ungaria, societatea noastră a ales să rezilieze unilateral contractul de prestări servicii încheiat cu FRF începând cu data de 27.10.2014. Am luat această decizie, convinşi fiind că am făcut tot posibilul să respectăm legea şi să menţinem în cadrul meciurilor, climatul de linişte şi ordine pentru zecile de mii de suporteri nu pentru o mână de huligani', se arată în finalul comunicatului.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ