Tribunalul Bucureşti îl confirmă pe Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte al FRF

| 04 iun, 2014

Tribunalul Bucureşti a validat miercuri hotărârea Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal din 5 martie prin care Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al FRF.

Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al FRF cu 113 voturi, faţă de 59, câte a primit contracandidatul său din ultimul tur de scrutin, Vasile Avram.

Pe 12 martie, FRF a depus în instanţă o cerere de modificare acte constitutive, prin care solicita tribunalului să constate modificările intervenite la conducerea Federaţiei în urma alegerilor din 5 martie.

În timpul procesului, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu, SC Politehnica Timişoara SA şi FC Corvinul Hunedoara au făcut cereri de intervenţie în dosar şi au solicitat instanţei să invalideze alegerile.

Motivul invocat era acela că Adunarea Generală este formată din 85 de membri asociaţi, iar la alegerile din 5 martie au votat 175 membri afiliaţi.

În plus, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu a contestat la Judecătoria Sectorului 2 modul de desfăşurare a alegerilor, pe motiv că la alegeri au participat şi cluburile şcolare, structuri de drept public care nu ar fi avut drept de vot, conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

'M-am hotărât să contest alegerile la FRF, după ce am primit la AJF hotărârea Adunării Generale din 5 martie 2014. Am primit hotărârea în plic, pentru că eu nu am participat. Nu am boicotat, nu am participat pur şi simplu dintr-o problemă personală. S-au încălcat prevederile statuare ale FRF. Conform statutului, nu pot fi afiliate în activităţile desfăşurate de FRF decât cluburile care au statut privat, pe când CSS-urile şi APF-urile nu aveau dreptul să participe la vot, pentru că au caracter public. Nu am contestat câştigătorul, am contestat procedura prin care a fost ales. În al doilea tur de scrutin a fost introdus în urnă un număr de 173 de buletine de vot şi la sfârşit au ieşit 175. Acum regulamentul în situaţia asta impune să declare votul nul şi să se reia procedura', a declarat Viorel Leşeanu, preşedintele AJF Giurgiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ