Cine sunt cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti vizaţi de DNA

| 19 mai, 2014

Judecătorii Elena Rovenţa, Ion Stanciu şi Ciprian Sorin Viziru de la Tribunalul Bucureşti sunt ceilalţi trei magistraţi urmăriţi penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au declarat luni surse judiciare. Al patrulea judecător este Mircea Moldovan care s-a predat ulterior şi este audiat la DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, acuzaţi că ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA , este vorba de atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări.

'Procurorii DNA - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII civilă, având în vedere că există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, direct sau prin intermediari, aceştia ar fi pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/ a nu îndeplini sau a întârzia acte privitoare la îndatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolvenţă, numirea unor administratori judiciari în dosare de insolvenţă ori furnizarea de informaţii în legătură cu dosare de insolvenţă în favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesaţi în cauze aflate în soluţionare la judecătorii vizaţi de cercetări', se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că celor patru magistraţi au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedură penală: 'suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei'.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ