Reţeaua judecătorilor arestaţi - Clubul Oţelul Galaţi a fost băgat în insolvenţă deşi avea un profit uriaş

| 21 mai, 2014

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi, campion al României în 2011 şi participant în Champions League, a intrat ilegal în insolvenţă, conform unui referat DNA. Cel care a judecat cazul a fost Mircea Moldovan, unul din cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, reţinuţi pentru acte de corupţie.

Conform referatului DNA, "la data de 10.07.2013 judecatorul sindic Moldovan Mircea a desemnat-o preferential pe Borza Monica Angela in calitate de administrator judiciar in dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolventa SC FC Otelul Galati SA". "In acelasi context al indeplinirii in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu si in scopul atribuirii preferentiale a unui dosar de insolventa, la data de 29.03.2013, judecatorul sindic Moldovan Mircea a contactat-o pe Candea Elena-Cristina, reprezentant al Legal Recovery IPURL, procedeu repetat si in zilele de 01.04.2013, 03.04.2013 si 12.04.2013", se spune în document.


De asemenea, la data de 10.07.2013, Moldovan Mircea i-a spus numitei Borza Monica Angela ca in dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolventa SC FC Otelul Galati SA a amanat un termen de judecare pentru data de 04.12.2013, precizand ca va solutiona „opozitiile si problemele” ce vor aparea conform intereselor acesteia, reprezentantul ACTIV LICHIDATOR, reprosandu-i judecatorului sindic ca „se plange” de singurul dosar pe care i l-a repartizat;

In scopul deschiderii ilegale a procedurii de insolventa a SC FC Otelul SA, in dosarul nr. 23900/3/2013, in data de 02.09.2013 judecatorul Moldovan Mircea i-a comunicat numitei Borza Monica Angela ca nu a lasat la arhiva instantei dosarul mentionat mai sus intrucat din documente ar rezulta casocietatea a inregistrat in cursul anul 2012 un profit de 27 miliarde lei vechi, ceea ce ar putea declansa un scandal de presa cu privire la faptul ca a admis deschiderea procedurii falimentului la o societate aflata pe profit. Ca atare, judecatorul Moldovan Mircea i-a solicitat practicianului in insolventa sa depuna la dosar „concluzii scrise, nu datate, ca si cum ar fi fost la termen” care sa contina aspecte de natura a sustine decizia de intrare în insolventa a societatii mentionate.

Borza Monica Angela a intocmit concluziile respective, dupa care a depus concluzii scrise la dosar din care rezulta ca bilantul existent la dosarul mentionat a fost intocmit in mod eronat de catre contabilii SC FC Otelul SA.

Otelul Galati este patronat de Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurari si cel care miercuri a primit vizita procurilor DNA la propriul domiciliu pentru perchezitii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ