Un mare brand din sportul românesc riscă să dispară

| 21 mar, 2014

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, deplânge într-o scrisoare situaţia imposibilă în care se află clubul Oţelul Galaţi, pe care l-a condus ani de zile, despre care spune că se află în pragul falimentului. Oţelul este patronat de Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări şi al cotidianului România Liberă.

Marius Stan spune în scrisoare că Oţelul a câştigat de pe urma participării îl Liga Campionilor în urmă cu doi ani peste 18 milioane de euro iar azi clubul este în insolvenţă. Dan Adamescu doreşte să vândă clubul şi susţine că a şi găsit cumpărător, deşi acesta încă nu a apărut.

Iată scrisoarea:

Sunt îngrijorat de situaţia critică în care a ajuns clubul de fotbal Oţelul, având în vedere că gruparea fanion a oraşului nostru, fostă campioană a României şi câştigătoare a Supercupei României, este în pragul falimentului şi, implicit, al desfiinţării.

Aşa cum decurg lucrurile în prezent, clubul gălăţean este sortit pieirii şi acest lucru mă mâhneşte profund, pentru că Oţelul a însemnat totul pentru mine, după copii şi familie. Pot spune că Oţelul a fost copilul meu de suflet, a doua mea casă, locul în care mi-am petrecut jumătate din viaţă, în care am investit sentimente puternice, alături de care am trecut de la agonie la extaz în multe momente şi cu care am obţinut cele mai importante performanţe din cariera mea de până acum. Nu pot să uit că la Oţelul mi-am făcut prieteni pe viaţă, am crescut fotbalişti de performanţă, am cunoscut şi eşecul, dar şi succesul la cel mai înalt nivel. Tocmai de aceea, sunt atât de mâhnit că Oţelul pare să îşi trăiască ultimele clipe şi este păcat de toată istoria de 50 de ani, de blazonul şi palmaresul acestui club, care a demonstrat că înalta performanţă se face cu mult suflet, cu dăruire, cu atitudine şi solidaritate, nu cu bani mulţi.

S-a speculat în ultimele zile faptul că aş fi interesat să cumpăr Oţelul sau că aş prelua un pachet important de acţiuni la club. Dacă ar fi să judec cu sufletul, aş face acest lucru şi mâine. Cred că aş putea găsi câţiva oameni de afaceri cu potenţial, interesaţi să investească la Oţelul, pentru a duce mai departe tradiţia şi palmaresul acestui club. Judecând însă raţional, mă întreb cine ar investi bani şi nu puţini într-o afacere falimentară? În momentul de faţă, sunt datorii mari faţă de jucători şi la bugetul de stat, fapt care pune în pericol chiar obţinerea licenţei de joc pentru sezonul 2014/2015. În plus, cu actualul finanţator de la Oţelul nu se poate discuta în termeni rezonabili. Nu pare a fi interesat să salveze clubul de faliment, iar desfiinţarea clubului va fi o adevărată dramă pentru Galaţi.

Ştiu că suporterii Oţelului şi alţi oamenii din Galaţi care iubesc fotbalul se uită la mine ca la un potenţial salvator al clubului. Dumnezeu mi-e martor că mi-aş dori să pot face ceva ca Oţelul să meargă mai departe. De aceea, fac apel la actualii investitori şi conducători ai clubului să dea dovadă de responsabilitate în gestionarea situaţiei extrem de delicate în care se află Oţelul şi le atrag atenţia că desfiinţarea clubului va fi un fenomen social serios de care sunt direct răspunzători.

Eu le-am predat Oţelul la cheie, cu mulţi bani în cont şi cu o carte de vizită frumoasă, şi le cer să fie responsabili măcar în al 12-lea ceas şi să ducă tradiţia şi performanţa mai departe. Oţelul nu poate dispărea pur şi simplu! OŢELUL TREBUIE SĂ MEARGĂ MAI DEPARTE!

18.382.000 de euro a încasat Oţelul Galaţi pentru participarea în grupele Ligii Campionilor. Cu toate acestea, echipa este în insolvenţă

Marius STAN

Primarul municipiului Galaţi”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ