Bilanţul vizitei lui Klaus Iohannis în Germania. Schengen la orizont şi felicitări pentru DNA

| 27 feb, 08:59

Președintele Klaus Iohannis își încheie azi vizita oficială de două zile în Germania. A fost primit foarte bine în ceea ce se poate lesne numi cea mai importantă vizită de până acum a noului președinte al României.

De departe cea mai importantă întânire a fost cea cu șeful Cancelariei federale. Deși în fața camerelor de luat vederi cancelarul Angela Merkel a fost extrem de rezevată în a da detalii despre discuțiie cu șeful statului român, în cadrul întrevederilor dintre cele două delegații lucrurile au mers unde potrivit unor surse din cadrul Administrației Prezidențiale.

Problema accesului României în Spațiul Schengen a fost abordată și România ar fi primit promisiunea unui mic avans în acest an - acest lucru înseamnă că am putea fi primiți în Spațiul Schengen doar cu aeroporturile. Cu partea terestră vom mai avea mulți ani de acum încolo de așteptat din cauza complicațiilor din Nord și Est și mai nou la Sud unde bulgarii au deficiențe majore la granițele cu Turcia și Grecia.

În privința statului de drept și Justiție delegația României a primit felicitări. ”Noi pusesem deja o ștampilă pe România și nu aveam așteptări mari, însă alegerile de anul trecut ne-au răsturnat toate percepțiile. Să fie ales un minoritar în fruntea statului și mai ales unul de o confesiune contrară majorității a arătat o altfel de Românie”, ar fi exclamat un înalt demnitar german în cadrul întâlnirile de ieri.

De departe cel mai apreciat a fost DNA-ul. Partea germană a fost impresionată de rezultatele parchetului anticorupție și au susținut că România este performerul zonei și al Europei în ceea ce privește lupta cu marea corupție.

Citeşte şi: Planurile lui Carmen Iohannis, încurcate de Traian Băsescu. Cererea Primei Doamne

Timp îndelungat a fost alocat și problemelor de securitate. Partea germană s-a arătat foarte interesată de complicațiile apărute în Republica Moldova și a arătat că presiunea trebuie menținută asupra Federației Ruse pentru a nu se întâmpla peste Prut ceea ce s-a petrecut deja în Ucraina. În acest context România are un rol foarte important în viziunea germanilor și de aceea ocolul pe la Chișinău în drum spre Berlin al președintelui Klaus Iohannis nu ar trebui să mire pe nimeni.

Și în final nu a fost uitată partea economică. Toate au un cost și nu ar trebui să mire pe nimeni că firmele germane ar putea câștiga în viitorul important licitații importante în zona de mare infrastructură.

Citeşte şi: Ce se spune la radioul public din Germania despre Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ