Klaus Iohannis îl critică DUR pe premierul maghiar. Preşedintele vrea mai mult sprijin NATO

| 26 feb, 11:50

Klaus Iohannis a criticat atitudinea prietenoasă a premierului magiar Viktor Orban faţă de Rusia, într-un interviu acordat presei germane. Totodată, în contextul conflictului din Ucraina, Iohannis cere o prezenţă mai puternică a NATO în România.

„Ce face vecinul din Ungaria în relaţia cu Rusia, dar şi cu partenerii europeni ar fi puţin deplasat”, a spus Iohannis, în interviul acordat postului public de radio ARD, relatează RFI.

Totodată, Klaus Iohannis a pledat pentru unitatea statelor europene în politică faţă de Rusia, vorbind chiar despre adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Moscovei.

„România a sprijinit de la bun început sancţiunile împotriva Rusieo. Vom merge mai departe alături de partenerii noştri europeni”, a mai spus preşedintele.

România nu este ameninţată direct de Rusia, dar ţară se află într-o poziţie geografică "expusă". De aceea, Iohannis afirmă că îşi doreşte mai mult sprijin de la NATO, cum ar fi prin găzduirea unui centru de comandă de divizie.

Klaus Iohannis se află în prima sa vizită oficială în Germania, ţară în care are programate întrevederi cu preşedintele Joachim Gauck, precum şi cu Angela Merkel, cancelarul german.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, moment EMOŢIONANT în Germania. Cu cine s-a întâlnit

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ