Blaga a cumpărat-o pe “integra” Macovei

| 18 noi, 2013

Deunăzi, europarlamentarul democrat-liberal şi-a primit tainul. Preşedintele Vasile Blaga a făcut publică lista partidului pentru alegerile din mai 2014. Printre cei nominalizaţi de liderul PDL se află Monica Macovei, Teodor Stolojan, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu. Primii patru sunt câştigători ai tombolei oranj, se vor găsi pe locuri eligibile pentru Bruxelles.

Sirena luptei anticorupţie se dovedeşte a fi o simplă vuvuzelă. Integra Monica Macovei îşi calcă pe principii, nu că ar fi prima oară, însă lucrurile devin pe zi ce trece mai clare. Fosta ministreasă şi-a dezvelit caracterul la alegerile din primăvară pentru şefia PDL, când şi-a lăsat prietenii cu ochii în soare în schimbul unui loc călduţ la Bruxelles. Şi nu vorbim aici de Cristi Preda, Sever Voinescu sau Theodor Paleologu, ci de însuşi Zeus Băsescu căruia i-a întors spatele legitimând practic noua conducere a partidului.

Deunăzi, europarlamentarul democrat-liberal şi-a primit tainul. Preşedintele Vasile Blaga a făcut publică lista partidului pentru alegerile din mai 2014. Printre cei nominalizaţi de liderul PDL se află Monica Macovei, Teodor Stolojan, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu. Primii patru sunt câştigători ai tombolei oranj, se vor găsi pe locuri eligibile pentru Bruxelles. Potrivit mai multor surse, pentru ultimele două bilete, favoriţi sunt senatorul Radu F. Alexandru şi Constantin Ostaficiuc, liderul PDL Timiş, locul unde Blaga a obţinut la mustaţă un nou mandat de senator. Înaintea alegerilor parlamentare de anul trecut, între Ostaficiuc şi Blaga, a avut loc o înţelegere. Potrivit trocului, Ostaficiuc a cedat în favoarea lui Blaga Colegiul 3 Timiş, la care se pregătea să candideze, primind în schimb promisiunea fermă a unui loc elegibil pe lista PDL la alegerile europarlamentare. Ostaficiuc s-a ţinut de cuvânt, chit că Blaga a fost la un pas să clacheze la alegeri, urmând ca Buldogul să-i întoarcă serviciul. Ţinta PDL pentru alegerile care vor avea loc în primăvara anului viitor este obţinerea a cel puţin cinci mandate de europarlamentari.

Revenind la modelul moral Macovei, fostul camarad Cristi Preda trăgea următoarea concluzie - Monica Macovei a ales tăcerea - cu trimitere directă la pseudo-alegerile interne ale PDL, unde Cătălin Predoiu a câştigat competiţia înainte de a începe, cu largul consimţământ al contracandidatului Gheorghe Falcă. Fostul democrat-liberal nu ezită s-o atace frontal pe Macovei, scârbit probabil şi de replierea în cazul Ioan Oltean, anchetat de DNA dar ţinut în braţe de Vasile Blaga, că deh baronul de Bistriţa e vulpe bătrână şi are mare influenţă în partid. Preda n-o iartă pe fosta procuroare din perioada comunistă şi expertă în numărarea voturilor (va aduceţi aminte de manipularea de le referendumul pentru suspendarea preşedintelui) - " Sau crede oare cineva că, pentru Macovei, scorurile staliniste fabricate de la centru şi exprimate în secţii de vot pustii ar acoperi un scrutin corect? E dreptul ei, de bună seamă, să ignore ceea ce se petrece. N-ar fi primul politician care abandonează lupta în numele unor principii. Am însă impresia că publicul ar dori să afle ce crede ea despre mimarea competiției în partidul din care face parte. Unii dintre susținătorii săi au ajuns să se întrebe dacă poți iubi justiția disprețuind dreptatea.“

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2013
cantautor
ce diferenta este intre toc,mop ......la Pop?
nici o diferenta,in loc sa scrie cu "tocul" ,scrie cu "mopul."..
adica ,nu-i calificat,dar este util,in sensul de obedient si servil..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ