Blaga si Udrea se încaieră iarăși public. Se rupe PDL?

| 18 noi, 2013

După ce o bună bucată de vreme bătălia dintre Elena Udrea și Vasile Blaga a fost dusă prin interpuși, cei doi au intrat din nou în conflict direct.

Scandalul a pornit de la declarațiile făcute de Elena Udrea în cadrul Consiliului Județean de Coordonare al PDL Neamț. Aflată printre susținătorii săi cei mai fideli, deputata a atacat deschis strategia asumată de către conducerea PDL, afirmând că democrat-liberalii nu trebuie să renunțe la parteneriatul cu Traian Băsescu și trebuie să încerce să contribuie la efortul de unificare a dreptei românești.

”Abordarea actualei conduceri este de a merge separat la europarlamentare, de a da un candidat al PDL la alegerile prezidenţiale, ceea ce este foarte bine, şi noi vrem asta, chiar dacă înseamnă să ratăm unificarea dreptei şi mai ales să nu mergem cu preşedintele Traian Băsescu în bătălii. Şansa PDL este însă să se comporte ca cel mai important partid de opoziţie şi centru dreapta, nu doar să declare, ci să se şi comporte, să vrea să coaguleze dreapta într-un singur proiect câştigător, iar acest proiect să fie în parteneriat cu preşedintele Traian Băsescu. Este o iluzie, dar una perdantă, să crezi că mergi cu un candidat împotriva preşedintelui actual la alegerile prezidenţiale”, a spus Elena Udrea.  Mai mult, deputata a acuzat actuala conducere democrat-liberală că își asumă o atitudine arogantă în raport cu restul formațiunilor de dreapta, afirmând totodată că ”nu era momentul” ca PDL să ducă o campanie internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. În sfârșit, Elenea Udrea a criticat modul în care este condus partidul, susținând  că PDL este condus ”doar cu opiniile celor din jurul conducerii, care sunt obedienţi”.

Replica nu s-a lăsat așteptată. Întrebat fiind cum comentează afirmaţiile Elenei Udrea, Vasile Blaga răspuns: ”Doamna Udrea are uneori aprecieri extrem de prietenoase şi de drăguţe şi de constructive pentru PDL, de aceea mă şi întreb uneori dacă mai este şi cu sufletul şi cu inima în acest partid, şi nu numai fizic”, a afirmat Blaga.

Altfel spus, Vasile Blaga pune la îndoială atașamentul față de PDL al Elenei Udrea și o acuză negru pe alb că acționează împotriva intereselor partidului. Iar de la această declarație și până la începerea procedurilor de excludere mai este doar un pas.

Desigur, rămâne de văzut dacă Vasile Blaga va avea curajul să facă acest pas, în contextul în care o eventuală excludere i-ar oferi de principiu Elenei Udrea o posibilitate să se victimizeze și să încerce să îi reunească în jurul său pe cei nemulțumiți de actuala conducere democrat-liberală, pentru a pleca din PDL cu o ”zestre” organizațională cât mai solidă. Și totuși, după cum o arată modul în care decurg alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la prezidențiale, susținerea pentru Elena Udrea, care concurează în această cursă prin intermediul lui Gheorghe Falcă, este foarte redusă.

Ca atare, simțind slăbiciunea adversarului, Vasile Blaga ar putea decide să recurgă la forță împotriva Elenei Udrea și să dărâme astfel și ultimul bastion pe care Traian Băsescu îl mai controla în PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ