Elena Băsescu vorbeşte despre banii TVR. Poate ne spune ceva şi despre banii lui Ridzi

| 19 noi, 2013

Pe modelul ilustrului său tată, europarlamentarul Elena Băsescu iese în ultima vreme din ce în ce mai des în public cu declaraţii războinice la adresa actualei puteri. Săptămâna trecută cea supranumită “EBA” încerca să o pună la punct pe Daciana Sârbu, acuzată că ar utiliza un presupus proiect al Guvernului României de reducere a TVA-ului la alimentele bio în campania destinată realegerii sale în Parlamentului European.

Săptămâna asta, a venit şi rândul TVR-ului să fie pus la punct de mezina preşedintelui.

Într-o postare de pe blog-ul personal, europarlamentarul democrat-liberal critică modul în care, pe fondul austerităţii impuse la TVR, deputatul PSD Mihai Sturzu “un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro”. În realitate însă, respectivul contract nu există, Mihai Sturzu neavând altă calitate decât cea de invitat în emisiunea respectivă. Adevăraţii prezentatori, foştii săi colegi de trupă, precum şi restul echipei tehnice alcătuite din şase oameni sunt remuneraţi per emisiune cu 2600 de euro.

În plus, EBA este ultima care ar trebui să vorbească despre asemenea subiecte, ținând cont că este unul din beneficiarii principali ai clientelismului practicat de PDL de-a lungul timpului. Să ne amintim spre exemplu despre afacerea "2 Mai", care a debutat prin 2009 şi se află încă în purgatoriul amânărilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest dosar este vorba de modul în care ministrul Monica Iacob Ridzi ar fi sifonat vreo 600.000 de euro din fonduri publice în beneficiul a două firme de casă. După ce urmărirea penală îndreptată împotriva doamnei Ridzi a fost începută relativ repede, au urmat doi ani în care Camera Deputaţilor, controlată la acel moment de PDL, a blocat orice încercare a procurorilor de a trimite dosarul în judecată.

Desigur despre acei bani, Elena Băsescu nu ne spune nimic. La fel cum nu spune nimic despre relaţia de prietenie dintre ea şi Iacob Ridzi sau despre zvonurile răutăcioase conform cărora o parte din fondurile “alocate” cu ajutorul ministeresei de la Tineret şi Sport erau destinate campaniei pentru Parlamentul European a mezinei prezidenţiale. Sau poate că banii publici de la TVR sunt mai importanţi decât banii publici de la Tineret şi Sport ?

Şi dacă tot am ajuns la subiectul participării fiicei lui Traian Băsescu la europarlamentare, atunci candidatura Ebei reprezintă încă cel mai bun exemplu din ţara noastră de nepotism. În 2009 pentru fiica lui tata puneau oamenii din PDL voturi deoparte, Elena Băsescu jucând în acelaşi timp pe cartea candidatului independent. Desigur, până în noaptea alegerilor, când tânara europarlamentară a revenit în PDL şi şi-a făcut bagajele pentru Bruxelles, unde încă mai înregistrează “succesuri” peste “succesuri”.

Acum, la final de mandat şi în contextul în care tăticul nu mai pare în stare să îi asigure realegerea, Elena Băsescu iese la atac în mod constant. Ea încearcă astfel de o manieră cu totul stângace și frivolă să își acopere lipsa totală de realizări în calitate de europarlamentar, sperând că va putea să îi mai păcălească încă o dată pe români să o trimită la shopping la Bruxelles, pe banii statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2013
cantautor
Eximbank - bancă controlată de statul român - a ales să sponsorizeze televiziunea care a transmis vinerea trecută meciul Grecia-România, adică România TV, deţinută de deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Decizia este de-a dreptul surprinzătoare, chiar şi în condiţiile în care deputatul PSD este un abonat al contractelor cu statul, ţinând cont de faptul că aceasta este prima campanie publicitară pe care EXIMBANK o derulează pe un post de televiziune din România în acest an, potrivit monitorizărilor de publicitate.
19 noi, 2013
cantautor
fii corecta si vei fi tratata corect:
nepotism=si Daciana Ponta;
nepotism= si sotia lui Antonescu..
etc
obedienta si slugarnicie=nu numai Elena Constantin

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ