Udrea seamănă vânt în PDL

| 19 noi, 2013

Elena Udrea, deputatul PDL ales pe moșia lui Pinalti Gheorghe Ștefan, a declarat recent că poziția actualei conduceri a partidului, de a merge în alegeri fără susținerea lui Băsescu, este o “iluzie perdantă”.

Înțepăturile repetate pe care viespea de Udrea le aplică buldogului Blaga, ca mulțumire pentru faptul că a fost păstrată în partid după eșecul de la alegerile din această primăvară continuă. Cred că este deja limpede pentru toată lumea că Udrea este o extensie feminină a lui Băsescu și ce iese de la ea nu are cum să fie altceva decât ce iese de la președinte.

Elena Udrea acum seamănă semințele scandalului în PDL, bazându-se pe faptul că partidul va avea un mare eșec la europarlamentare cu obiectivul principal de a prelua puterea pe care Blaga ar putea să o piardă în primăvară. Bătălia în PDL se dă pentru susținerea pe care un candidat, încă nu se știe cine, o va primi pentru prezidențialele de anul viitor.

Udrea vorbește cu cei din PDL care sunt susținătorii lui Traian Băsescu și nu sunt puțini. Un eșec pe care PDL l-ar putea susține la europarlamentare ar echivala cu activarea bucății din PDL care este pro Băsescu și Udrea știe asta. Dacă ne uităm cu atenție vom observa cine sunt astăzi țintele comunicării Elenei Udrea - nu este cum ne-am aștepta guvernul sau Victor Ponta, nu, mesajele lui Udrea lovesc în colegii din PDL. În Monica Macovei pentru că a acceptat să candideze din partea PDL la europarlamentare, în Blaga pentru că este antagonistul lui Băsescu și în Predoiu.

Se descifrează foarte ușor unde bate tandemul Băsescu – Udrea. Se sapă la temelie PDL-ul astfel încât în primăvară să se despartă o bucată mare de tot din el și să o susțină la prezidențiale pe... ați ghicit, Elena Udrea.

Mișcarea Populară are acest scop, dar fără o structură serioasă în teritoriu nu are șanse. Cum Băsescu nu va sta cuminte la prezidențialele de la anul, are nevoie de o echipă care să îl propulseze în eventuala funcție de premier peste un an. Campania la prezidențiale nu se va da atât între candidații la prezidențiale ci între cei care-i susțin. Fie că vorbim de Elena Udrea susținută de Băsescu și Antonescu susținut de Ponta, fie că vorbim de Ungureanu susținut de dreapta și Ponta susținut de stânga, important este că trebuie să privim prezidențialele ca un război de proximitate pentru guvernare și pentru funcția de prim ministru.

Elena Udrea lovește exclusiv în PDL - a și uitat că este în opoziție. Predoiu este slab și nu se bucură de încrederea președintelui, Monica Macovei l-a trădat pe Băsescu, spre deosebire de Udrea, care a rămas mereu fidelă ideilor lui Traian Băsescu și este cea mai înfocată susținătoare a lui.

Parlamentarul de Roman, Elena Udrea a vorbit şi despre orgolii în intervenţiile sale public recente. Cu alte cuvinte, din cauza orgoliilor unor persoane (nu spui cine, persoane importante) PDL este dezbinat şi electoratul este „confuzat” şi nu înţelege de ce nu este PDL-ul unit. Un răspuns simplu pentru cei confuzi ar fi: din cauza lui Băsescu nu sunteţi voi uniţi, din cauza lui Băsescu şi a lui Udrea evident. Un partid de necontrolat pentru preşedintele Băsescu este un partid care nu îl interesează. Dacă Băsescu va putea să mai scoată ceva din PDL, cu atât mai bine, dacă nu, asta este trece mai departe la PMP.

Dorinţa lui Udrea de a prinde măcar o dată candidatura la prezidenţiale, în același timp fiind susţinută de preşedintele Băsescu este foarte evidentă. Cu fiecare atac pe care Udrea îl susține la adresa lui Predoiu și cu fiecare replică tăioasă pe care i-o dă Monicăi Macovei Udrea ne arată, nouă dar și lui Traian Băsescu că vrea și poate să candideze la prezidențiale. Trebuie să remarcăm totuși și contrareplicile taberei Blaga. Monica Macovei a declarat la o emisiune că Elena Udrea nu ar răspunde prima așteptărilor electoratului de dreapta. Mai mult decât atât, Monica Macovei a declarat că îl susține pe Predoiu pentru prezidențiale și nu pe Ungureanu. Despre Macovei, Obiectiv.info a scris de mai multe ori (aici, aici și aici) cum s-a re-înregimentat în partidul cazon al lui Blaga și iată că nu se dezice deloc.

Orice s-ar întâmpla de acum înainte, tranșeele sunt săpate, cei care așteaptă o mare reconciliere în PDL trebuie să se aștepte că aceasta nu va veni, cel puțin nu fără înlăturarea a cel puțin unuia dintre cei trei factori beligeranți: Elena Udrea, Vasile Blaga sau Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 noi, 2013
cantautor
se pare ca vor creste preturile la carburanti si o parte din impozitele si taxele locale...
se modifica modul de calcul al indemnizatiilor membrilor AGA din companiile de stat...
se pare ca marirea alocatiei pentru copii este blocata de Senat..
proiectul Rosia este pe cale de respingere..
gazele de sist bat pasul pe loc..
EximbanK(banca statului)da publicitate la Tv-ul unui senator..
subiecte de discutat?
Asi,Pop se canalizeaza pe alte subiecte marginase...
Subiecte pe masura valorii sale de piata...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ