Elena Udrea, tot mai puțin relevantă pentru PDL

| 18 noi, 2013

Gheorghe Falcă a fost de la bun început omul candidatului Elenei Udrea, iar modul în care acesta ”performează” în alegerile interne din PDL arată cât de insignifiantă a devenit fosta candidată la președinția partidului în detrimentul actualei conduceri a PDL.

Sâmbătă a avut loc cea de-a patra rundă a alegerilor interne pentru desemnarea candidatului PDL la Președinție, de această dată democrat-liberalii din Regiunea Vest fiind chemați la urne. Competiția dintre Cătălin Predoiu și primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pentru voturile membrilor de partid din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara a fost una strânsă, din moment ce Regiunea Vest este considerată ca fiind sub influența edilului arădean. Astfel, victoria lui Falcă nu a reprezentat un eveniment neașteptat, dar mai important este modul în care aceasta a fost obținută.

În primul rând, Falcă l-a învins pe Cătălin Predoiu doar datorită voturilor din județul Arad, în restul regiunii diferența dintre cei doi fiind minimă. Dacă membrii PDL din Arad ar fi respectat rugămintea lui Falcă de a nu veni la vot, un presupus gest de curtoazie față de Predoiu, atunci vicepreședintele PDL ar fi repurtat cea de-a patra victorie în alegerile interne. Dacă adăugăm că, la celelalte trei tururi de scrutin, Predoiu l-a învins pe Falcă cu scoruri ce depășesc 75% din voturi, atunci devine evidentă dinamica alegerilor din PDL.

Și totuși, modul în care Cătălin Predoiu s-a prezentat în ultima vreme denotă altceva, din moment ce favoritul conducerii PDL este din ce în ce mai puțin prezent în mass-media. Predoiu se bucură, încă, de sprijinul mai mult sau mai puțin direct a lui Vasile Blaga, care a văzut în crearea unei imagini de prezidențiabil pentru fostul ministru al Justiției o manieră de unifica partidul în jurul unui candidat la prezidențiale. Congresul din martie, neînțelegerile între democrat-liberali și încercarea lui Traian Băsescu de a face un nou partid de dreapta în dauna PDL, l-au obligat pe Blaga să adopte o asemenea strategie, dar acum devin evidente limitele celui ales să poarte pe umeri candidatura la prezidențiale.

Cu toate acestea, Blaga a reușit să își întărească, pe fondul alegerilor interne, poziția în partid. Cel mai bun rezultat obținut de Predoiu până acum a fost în Moldova, zonă care este, mai degrabă, fieful contestatarilor lui Blaga. Elena Udrea a fost aleasă deputat într-un colegiu din Iași, iar Gheorghe Ștefan încă are o influență semnificativă în această regiune. Astfel, victoria categorică pe care Predoiu a repurtat-o aici acum câteva săptămâni a reprezentat cel mai mare succes al lui Vasile Blaga din ultima vreme.

De asemenea, mai există un învins în toată această afacere. Falcă a fost de la bun început candidatului doamnei Udrea, iar modul în care acesta ”performează” în alegerile interne arată cât de insignifiantă a devenit fosta candidată la președinția partidului în detrimentul actualei conduceri a PDL. În aceste condiții, viitorul politic al Elenei Udrea se arată din ce în ce mai sumbru și mai irelevant. În PDL este a cincea roată la căruță, iar cu sprijinul oastei de strânsură a lui Tomac nu poate face mare lucru, din moment ce PMP în sine s-a dovedit a fi un mare ”fâs”, care a murit încă înainte de a se naște efectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 2013
cantautor
analiza care demonstreaza clar ca subtilitatile politice ii sunt straine autorului...
a invatat sa sape la santuri ,asta stie ,asta face...
l-as caracteriza ,cu blandete,ca un mare naiv...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ