Nu confirm şi nu infirm, dar Udrea se visează la Cotroceni!

| 14 noi, 2013

Primadonna politicii româneşti, Elena Udrea, este pusă pe fapte mari. Sigur, de la voinţă la putinţă distanţa e mare şi poate fi parcursă numai cu vehiculul politic marca Traian Băsescu. Întrebată dacă s-ar vedea ea, aşa, la anul pe vremea asta, în plină cursă pentru Palatul Cotroceni, Elena Udrea a adoptat răspunsul ambiguu patentat de modelul său politic, Traian Băsescu.

 

Nu confirm şi nu infirm, pare a fi răspunsul „corect politic” al damei Udrea. Pe româneşte, m-aş vedea prezidentă, dar nu fac un pas atât de mare înainte să fiu sigură de „spatele” lui Băsescu. Elena Udrea îl roagă, practic, pe Traian Băsescu să îi dea binecuvântarea pentru o candidatură la anul. Iar Băsescu o tot ţine langa cu Boc sau chiar MRU, pentru că o femeie nu ar avea prea multe şanse. În realitate, preşedintele ştie că o femeie ar avea ceva şanse, dar nu o femeie cu ştampila de Udrea pe ea.

Şi-atunci ce face ea, Elena Udrea? S-a lansat într-un pupat de condur prezidenţial televizat, menit să contrasteze cu auto-izolarea lui Boc de Cluj, dar şi cu atitudinea autistă a prezidenţiabilului MRU. Îi spune, practic, lui Băsescu că numai ea, Udrea, este singura capabilă să îi întoarcă favorul preşedintelui şi, post 2014, să îl menţină în prim-planul politicii, oferindu-i la reducere funcţia de premier.

Ştiu, dacă aţi ajuns cu lectura până în acest punct, toate rândurile de sus par un scenariu sci-fi, imposibil de realizat într-o Românie aflată în plin proces de forţată debăsificare. Realist vorbind, însă, este totuşi un scenariu la care unii visează. Iar noi, toţi ceilalţi, nu trebuie să ignorăm semnalele, pentru că gudurelile Elenei Udrea se pot transforma, într-un concurs de împrejurări nefaste, din vis în coşmar adevărat.

Ce nu pare a conştientiza Elena Udrea şi corul ei de aplaudaci din umbră, cei care îi şoptesc în ureche „şefa, eşti cea mai tare, varianta feminină a lui Băsescu, rupi tot la anu’!”, este că Elena Udrea va rămâne, pentru mult timp... Elena Udrea. Nu poţi şterge de azi, pe mâine, calupuri întregi din memoria colectivă care o asociază pe „dizidenta” din PDL cu Vuittoane, ciocolată şi tocuri date sinistraţilor din Moldova, tunurile date din umbră, în cea mai grea perioadă economică pe care au trăit-o românii din 1989 şi până în prezent.

Din toate aceste puncte de vedere, calul pe care pariază doamna Udrea să o ducă la linia de start pentru prezidenţiale a îmbătrânit. Băsescu nu mai are tracţiune, un semn în acest sens fiind faptul că Partidul Mişcarea Populară, formaţiunea pe care şi-a pregătit-o pentru pensia politică, nu trece în sondaje de piciorul broaştei. Dacă Udrea a fost panglicara-şefă a guvernării PDL (prezentă la toate inaugările de pârtii, patinoare şi terenuri de fotbal în pantă), Traian Băsescu a tăiat la rândul său multe: pensii, salarii, profituri şi locuri de muncă.

Acest binom electoral, oricât ar vrea madam Udrea, nu are niciun ingredient care să-i dea o formă digerabilă în ochii electoratului. Ce face omul după ce a muşcat dintr-un măr insipid? Îl mănâncă în continuare sau îl scuipă şi aruncă la gunoi? Depinde de papila gustativă a electoratului, greu încercată în ultimii ani, care preferă să rabde de foame decât să muşte dintr-un alt măr otrăvit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 noi, 2013
Pictor Vonta
Labarii varanului spre Auschwitz !
Ba, Stefanache, ba ! Da' esti tembel, ba, nu gluma : eu am tot sperat ca vei inceta intr-o buna zi sa mananci kakat, dar te revad mereu cu forte proaspete, vitaminizat zilnic cu capul in Hazna si platit ca servitorii...banuiesc si sper ca ne vom intalni intr-o buna zi pentru a-ti aplica o corectie pe care nici cel mai bun chirurg estetician n-o va mai face ca inainte...mormantu' muma-ti de jeg puturos !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ