Tandemul Udrea - Băsescu se reactivează

| 14 noi, 2013

Elena Udrea a rămas singura femeie pe barca matelotului Băsescu. Echipajul s-a subţiat vizibil după dezertările locotenentului Blaga şi ale ciracilor acestuia, pe ambarcaţiunea plină cu găuri rămânând să spele puntea doar fruntaşul Lăzăroiu. După un respiro de câteva luni tandemul Udrea - Băsescu se reactivează.

Invitată în studiourile Realitatea, unde apropo era pusă la zid seară de seară, între timp politica editorială s-a schimbat, iar Băsescu şi compania au fost reevaluați, Udrea a repetat mecanic toate mesajele din ultimele zile ale şefului statului.

Nu ştiu cine e regizorului scandalului declanşat de Sorin Roşca Stănescu, dar dacă şi-a propus să-l scoată la încălzire de pe banca de rezerve pe şeful statului a reuşit. Falsul grosolan cu care SRS şi-a propus să-l înfunde pe vechiul său amic este cel puţin neobişnuit, dacă nu suspect de-a binelea pentru un om cu “şcoala” lui Roşca Stănescu. Aproape concomitent a urmat contraatacul lui Băsescu, replierea spăşită a senatorului liberal şi execuţia promptă a şefului său direct Crin Antonescu.

În interviul de luni seară Traian Băsescu îşi şoca simpatizanţii punând la picioarele lui Crin serviciile sale, asigurându-l de sprijinul său total în cazul unei finale pentru Cotroceni împotriva lui Ponta. La două zile distanţă, partenera sa reitera la indigo aceleaşi convingeri - din nou mesajele celor doi se îmbină perfect. Deşi a încercat să fie subtilă, Udrea îl va vota cu ochii închişi pe Crin întărind vorbele lui Băsescu. Disperarea şefului de la Cotroceni este vizibilă, iar semnul definitoriu îl constituie faptul că singura carte pe care mizează acum este cea a pescarului în ape tulburi. O chestiune fumată, cu care adversari politici sunt familiari.

Mesajul dat de Băsescu a avut trei ţinte. Mai întâi a fost vizat liderul liberal, care a recepţionat propunerea care nu este însă tentantă. Apoi pedeliştii - prima dragoste nu se uită niciodată, însă Blaga respinge categoric proiectul construit de preşedinte, îşi vor partea leului: Predoiu prezidenţiabil. Nu în ultimul rând, lepădarea de Mişcarea Populară şi celelalte formaţiuni liliputane - Băsescu a realizat că adună apă cu ciurul în încercarea de promovare a propriei creaţii.

Umbra preşedintelui, Udrea, are aceeaşi opinie şi în chestiunea legată de moşia familiei Băsescu din Călăraşi, cumpărată de fata cea mare Ioana, în urma unui credit în valoare de 4,8 milioane de lei. Pedelista îi cere lui Victor Ponta să nu amestece familia şefului statului în scandaluri politice - “Niciodată nu cred că familia unui om politic trebuie introdusă în lupta politică. Trebuie să se bată bărbaţii de stat între ei.” Mi-ar fi plăcut să spună aceleaşi vorbe şi în vara când Băsescu ataca familia Ponta. E adevărat nu direct şi bărbăteşte, ci prin bona copiilor premierului. Da, dar bona nu face parte din familie o să spună cârcotașii! Povestea misterioasei tranzacţii imobiliare în care apare şi numele procurorului Papici a atras atenţia parlamentarilor social-democraţi care au cerut constituirea unei Comisii de anchetă. A fost scânteia care a declanșat o reacție iritată, viscerală, scăpată de sub control din partea președintelui.

În vară se zvonea în târg că Băsescu o va împinge pe Udrea în cursa prezidenţială, toate semnele indicau aceast lucru. Pe traseu însă s-a produs un scurtcircuit, Băsescu spune că nu este momentul potrivit ca o femeie să candideze, astfel planul absurd al celor doi se amână pentru o perioadă. Între timp, el se gândeşte că ar putea să pună umărul serios la alegerea febleţii sale la Cotroceni din postura de prim ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ