Udrea + Antonescu = love?

| 14 noi, 2013

Declaraţiile preşedintelui Băsescu legate de o presupusă susţinere a întregii drepte de care Crin Antonescu s-ar putea bucura împotriva unui candidat al stângii în turul doi al prezidenţialelor din 2014 au dat naştere la un adevărat uragan de declaraţii din partea politicienilor de dreapta din România.

Trecând peste răspunsul complet iresponsabil dat de Antonescu, care şi-a bătut joc de votanţii USL, sau peste reacţiile celor din PDL, care au exclus din start orice sprijin pentru co-preşedintele USL, declaraţia lui Traian Băsescu i-a lăsat în offsaid tocmai pe cei mai loiali oameni ai săi.

Cea mai dezavantajată în această situaţie a fost, desigur, Elena Udrea, obligată peste noapte să îşi reevalueze, cel puţin parţial, opinia despre Crin Antonescu. Invitată la emisiunea “Jocuri de Putere”, doamna Udrea a declarat următoarele: “O să votez cu candidatul dreptei, chiar dacă azi nu putem spune că PNL se comportă ca un partid de dreapta, chiar dacă azi putem spune că Crin Antonescu este făuritorul USL şi a participat la suspendarea preşedintelui. Sigur (voi vota cu Crin Antonescu, n.red.)! Voi vota cu candidatul dreptei. Dar avem o şansă să nu fie Crin Antonescu, dacă vom reuni toate forţele dreptei. Nu este exclus ca Traian Băsescu să-l susţină pe Crin Antonescu, la prezidenţiale în 2014.”

Este aproape amuzant modul în care singurul pion pe care Traian Băsescu îl mai are în PDL a fost obligat de declaraţiile căpitanului de la Cotroceni să îşi schimbe, chiar şi parţial, poziţia faţă de Antonescu. Spun “aproape amuzant” deoarece, în realitate, situaţia e tragică, ea demonstrând până unde ajunge dependenţa unor politicieni de patroni. Ascensiunea Elenei Udrea este strâns legată de Traian Băsescu şi loialitatea fostei consiliere de la Cotroceni faţă de cel poreclit Zeus este absolută.

O şi văd pe Elena Udrea votând în turul doi al prezidenţialului de anul viitor împotriva conştiiţei sale cu singurul candidat al dreptei rămas în cursă. Desigur că e un sacrificiu, dar orice variantă este mai bună decât decât alegerea "plagiatorului Ponta", atâta timp cât o cer interesele României sau ale şefului de la Cotroceni. Doar în numele adevăratelor forţe de dreapta din ţara noastră fac tot ce fac apropiaţii lui Băsescu. Desigur, noua mantră a unităţii dreptei este mai importantă decât orice, inclusiv decât interesele lui Traian Băsescu de a rupe USL-ul.

În politică e bine să nu spui niciodată “niciodată”. Cu toate acestea, atunci când ai susţinut vehement o teză timp de mai multă vreme, orice schimbare de discurs poate fi de natură să îţi dăuneze la capitolul imagine, indiferent de interesele şefului tău politic. Acesta pare să fie cazul şi cu Elena Udrea, care, după mai mulţi ani în care l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Crin Antonescu, se vede forţată să îşi relativizeze discursul faţă de liderul liberal. Să ne aşteptăm în continuare la o reevaluare a poziţie doamnei Udrea şi în raport cu presupusa lovitură de stat de anul trecut? Nu ştiu, dar la acest moment nimic nu m-ar mai surprinde din partea lui Traian Băsescu şi a apropiaţilor săi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ