O veste rea pentru Agricultură - Elena Udrea investește în sectorul agroalimentar

| 14 noi, 2013

Elena Udrea s-a implicat cu mult năduf în scandalul iscat în jurul tranzacțiilor de teren agricol făcute de Ioana Băsescu în județul Călărași.

Subiectul acesta este mult prea vast, să menționăm doar că în timp ce unii insistă că prețul plătit de Ioana Băsescu este mult prea mic, comparativ cu ce se practică în piață, alții subliniază că este situația este strigătoare la cer mai ales având în vedere implicarea DNA într-o anchetă legată de acele terenuri, fapt ce ar sugera o posibilă intimidare a proprietarilor care au cedat până la urmă terenul cu cca 0,44 cenți/mp.

Traian Băsescu a avut o ieșire furibundă pe subiect, ceea ce a pus gaz pe foc pentru toți aceia care îl cunosc și s-au obișnuit cu reacțiile sale. De obicei, când reușește să-și atragă adversarii într-o ambuscadă și se știe stăpân pe situație, Traian Băsescu are cu totul altfel de reacții, fiind genul care ironizează caustic și în exces. Reacția sa de nervi pare să indice că președintele a fost prins cu lecțiile nefăcute și că, probabil, cineva din anturajul său a trădat și a pus adversarilor săi la dispoziție informații vitale despre familia președintelui. Este ceva adevăr aici, dacă ne amintim că o singură dată a mai fost Traian Băsescu atât de indispus de niște dezvăluiri legate de persoana sa și anume în cazul vilei de protocol Dante. Nu este de mirare că toți oamenii președintelui s-au grăbit să-i sară în ajutor acestuia, care cum știe, poate și-l duce mintea. Însăși acest detaliu este relevant, când Traian Băsescu nu are de suferit nimeni nu se gândește să-i dubleze discursul prin care își desființează adversarii.

Etalonul care ne dă măsura aproximativă a problemelor cu care se confruntă președintele este chiar reacția Elenei Udrea, care se grăbește să se ”autodenunțe” pentru interese în agricultură, în fapt un proiect fără miză publică prin care deputata PDL anunțat că are intenția să cumpere un teren pe care să pună pomi fructiferi sau cereale. În plus, Udrea a declarat că mai dorește să investească într-un obiectiv turistic, la Băile Boghiș. Astfel, Elena Udrea este a al treilea politician pedelist care, după Boc la coasă și Băsescu în seră, declară că are are afinități cu agricultura.

Dar toate aceste detalii oferite din abundență presei sunt irelevante pentru tranzacția agricolă a Ioanei Băsescu și par doar o perdea de fum menită să ascundă detaliile și să deturneze atenția opiniei publice. Probabil că, dacă n-am fi fost în pragul iernii, Elena Udrea s-ar fi afișat din nou în costum de baie. Așa, a preferat să provoace amuzament în public cu poveștile despre afecțiunile sale de genunchi, o adevărată premieră pentru cei ahtiați de detalii picante și care erau obișnuiți până acum ca Udrea să-și ascundă vârsta și problemele de sănătate care i-ar putea greva imaginea de divă a politicii. În spatele ”autodenunțului” cam neîndemânatic al Elenei Udrea, cu privire la scandalul ”agricola Băsescu” s-au ridicat în toată presa întrebări și s-au enunțat ipoteze prea grave pentru a mai fi băgate sub preș cu glumițele ”blondei de la Palat”, chiar dacă aceasta pare să se sacrifice pe altarul apărării președintelui și aruncă presei subiectul savuros al afecțiunilor la genunchi, căpătate în zece ani de activitate politică intensă.

Esența problemei, așa cum am amintit, rămâne dreptul fundamental al Parlamentului de a înființa comisii de anchetă, chiar dacă sau mai ales dacă este posibilă o implicație a președintelui. Să nu uităm că însuși Băsescu a venit cu declarații publice despre adevăratul scop al tranzacției prin care câteva sute de hectare de teren agricol au intrat în posesia familiei sale. În ce regim, de pildă, va prelua Traian Băsescu acel teren de la fiica sa mare, conform propriilor declarații? Având în vedere valoarea acestei tranzacții, caracterul de cadou sau donație pălește în fața unor prevederi legale extrem de restrictive. Care este adevărata implicare a procurorului Papici în ancheta care a vizat terenul și eventual proprietarii acestuia? Dezvăluirile din presa online abundă și contrazic flagrant declarațiile președintelui care se contrazice de la o frază la alta, ba declarând că nici nu-l cunoaște pe Papici, ba că l-a sunat pentru a-i cere scuze pentru că a fost implicat din vina sa într-o dispută politică. Cum în peste zece ani Traian Băsescu nu și-a câștigat renumele cuiva care se grăbește să-și ceară scuze, avem toate motivele să rămânem prudenți în expectativă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2013
Poola bleaga Pop
Soodji madulare
Ma poopi in varful cosorului belit complet, d-le ziarist !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ