Buldogul Blaga a mușcat din prestigiul președintelui, cum va riposta Băsescu?

Traian Băsescu pare să-și fi dat foc la valiză cu Vasile Blaga – vorba marelui Marin Preda. Buldogul știe una și bună: o dată ce a mușcat adversarul, nu-i mai dă drumul cât are priză bună și-l aude cum se vaită.

Cel care i-a subtilizat pur și simplu partidul de sub nas ”geniului” politic de la Cotroceni, arătându-i Elenei Udrea ușa și președintelui că perioada în care decidea după bunul plac s-a cam sfârșit, se încăpățânează în continuare să se pună de-a curmezișul planurilor strategului Băsescu, ori de câte ori are ocazia. Abia a dat omul lui Blaga cu Ghiță Falcă de pământ, zădărnicind astfel planurile de recuperare a partidului pe care le tot croșeta președintele cu obstinație, că suntem martorii încă unei sfidări de calibru pe care liderul liberal-democraților o lansează la adresa stăpânului de odinioară. Blaga declară ritos chiar la televiziunea de curte a autocratului de la Cotroceni că PDL va susține un candidat de dreapta la prezidențiale, dar nici vorbă ca acesta să fie Crin Antonescu.

Cu calmul și impasibilitatea devenite deja proverbiale, Blaga îi reamintește astfel lui Traian Băsescu, cu cea mai rece aroganță, că nu el decide, ba mai mult, nici măcar nu poate face diversiuni politice fără acordul partidului care s-a întors practic împotriva lui. Să fim lucizi și să admitem că ideea lui Băsescu cu susținerea lui Antonescu în cursa pentru Cotroceni este o găselniță patetică a celui care ar fi dispus să spună sau să facă orice ca să distrugă alianța care i-a pus hegemonia politică pe butuci. Îndrăznesc să presupun că nici însuși Crin Antonescu nu poate să creadă o asemenea gogoriță și, de fapt, ca de atâtea ori până acum, se folosește de tot scandalul pentru a-și mai fezanda un pic adversarii social-democrați care s-au cam înverșunat împotriva lui în ultima vreme. Cu siguranță că alba-neagra președintelui, care promite în stânga și-n dreapta ”moștenirea” funcției prezidențiale și care a ajuns recent să-l aburească chiar și pe liderul liberalilor, este transparentă pentru Blaga. Liderul PDL știe exact că promisiunile președintelui sunt jurăminte scrise în nisip și că, de fapt, Băsescu nu încearcă decât să distrugă USL. Cu atât mai mare aroganța lui Blaga care s-a dus în fieful mediatic al președintelui pentru a da de veste tuturor că nu Băsescu decide în această problemă. Ce păcat că, dincolo de adversitatea evidentă față de Băsescu pe care o fructifică atât de eficient, Blaga își pierde luciditatea și ceea ce a început ca o ambuscadă la președinte se termină într-un șotron politic despre șansele lui Predoiu la prezidențiale și procentele PDL.

Luciditatea de care face dovadă în lupta cu Băsescu ar trebui să se regăsească și-n evaluarea șanselor proprii. Predoiu nu are nici cel mai subțire firicel de șansă să devină cunoscut și relevant electoratului într-un răstimp atât de scurt și cu un partid răzlețit. Este ca și cum l-ai pune pe Fantomas cap de afiș electoral, la prezidențiale. Cât despre cele 20 de procente glorioase cu care defilează PDL-ul lui Blaga la ora actuală, un avans anemic de 5 procente conjuncturale față de catastrofa din 2012, praful se va alege de acestea dacă cineva, nu dăm nume, supărat pe aroganța pedelistă, va deschide ecluza digului unde se tot adună dosarele de răspundere ministerială și diverse alte mizilicuri provenind din patru ani de guvernare discreționară a PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 noi, 2013
gheorghe
fgedg
http://www.rotractaribucuresti.ro/

http://www.rotractaribucuresti.ro/

http://www.rotractaribucuresti.ro/

http://www.rotractaribucuresti.ro/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ