Blaga: PDL îşi propune să obţină şapte-opt mandate de europarlamentar

| 27 mar, 2014

PDL se situează la 18% în preferinţele electoratului în acest moment şi îşi propune să obţină şapte-opt mandate de europarlamentar, respectiv un scor apropiat de 20% la alegerile pentru PE, a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, joi, la B1Tv.

'PDL este la 18% în acest moment. Din toate analizele noastre lunare şi le vom face în continuare, vor fi mai dese în perioada care urmează, ne situăm la 18%. Eu cred că este o bază bună de pornire pentru a ne atinge obiectivele, ce am spus noi. Mai ales că avem şi am şi prezentat românilor o listă (de candidaţi la europarlamentare - n.r.) extrem de competentă, de competitivă. O listă bazată efectiv pe oameni care ne-au făcut cinste nu numai nouă, PDL, ci şi României, o listă cu care candidăm cu fruntea sus. Pentru că de departe parlamentarii noştri au realizat în Parlamentul European 60 de rapoarte, mai multe decât toţi europarlamentarii proveniţi din partide româneşti, din celelalte grupuri parlamentare de la Bruxelles la un loc', a declarat preşedintele PDL.
Vasile Blaga a adăugat că PDL vizează să ducă în Parlamentul European 'şapte-opt europarlamentari, ceea ce înseamnă un scor apropiat de 20%'. 

Legat de lansarea candidaţilor democrat-liberali care va avea loc pe 30 martie la Sala Palatului din Bucureşti, preşedintele PDL a subliniat că la eveniment urmează să participe în calitate de invitaţi speciali preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, şi preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad
Filat.

'Obligaţia noastră a partidelor şi asta va face PDL - pe noi nu ne interesează în această campanie electorală, ca, de fapt, şi în cea prezidenţială, (...) cine este pro preşedinte, anti-preşedinte şi aşa mai departe - este să arătăm românilor priorităţile noastre, ale europarlamentarilor noştri, în Uniunea Europeană. Noi vrem să discutăm despre România şi despre români. Direcţiile noastre, pe care foarte clar le vom prezenta în platforma noastră duminică în faţa a şapte mii de oameni când ne lansăm candidaţii în prezenţa preşedintelui PPE, domnul Daul, şi al fostului premier al Moldovei, Vlad Filat, unul dintre prietenii noştri. Şi vom prezenta exact direcţiile de acţiune ale europarlamentarilor noştri în UE. Poporul trebuie să înţeleagă cât de important este Parlamentul European', a declarat Blaga.
Preşedintele PDL a spus, totodată, că un alt obiectiv al PDL legat de alegerile europarlamentare este să depăşească scorul electoral al PNL, dar a precizat că acest lucru este greu de realizat în condiţiile în care liberalii deţin, printre altele, şefia în cazul a 14 Consilii Judeţene.

'Numai că, până la urmă trebuie să le explice domnul Antonescu românilor de ce nu a făcut nimic pentru ei, dar, de fapt, a făcut lucruri rele, în cei aproape doi ani de guvernare în care a stat alături de PSD', a mai declarat Vasile Blaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ