Buldogul Blaga visează cu ochii deschiși

| 28 mar, 2014

Vasile Blaga a declarat joi seară, într-o emisiune, că partidul pe care îl conduce se situează la 18% în preferințele electoratului în acest moment, dar că anticipează un rezultat de 20% în alegerile europarlamentare, ceea ce ar însemna ca PDL să trimită 7 sau 8 oameni în Parlamentul European.

În actualula configurație de la Bruxelles, PDL ocupă 10 locuri de eurodeputați, incluzând-o aici pe Elena Băsescu, care recent s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a avut mai multe declarații de afurisenie la adresa Monicăi Macovei, cea care ocupă a doua poziție pe lista candidaților democrat-liberali pentru alegerile din mai.

Deși alte sondaje decât cel invocat de Blaga cotează partidul său cu sub 15 procente, președintele PDL exultă o încredere greu de înțeles pentru un șeful unei formațiuni care în ultimele scrutine din 2012 a pierdut cam tot ce putea să piardă. "Acest partid, lovit și din față, și din spate, și din exterior, își va atinge obiectivul, va atinge 20% la europarlamentare. Drumul început la Cluj se va termina cu recâștigarea puterii de către PDL. Vom redeveni principala putere de la guvernare după alegerile generale următoare”, a susținut Vasile Blaga.

Pe șeful portocaliilor nu îl doare gura să le promită cerul și pământul alegătorilor săi, cei care nu au migrat deja înspre noul partid prezidențial, pentru că acesta nu va candida la nicio funcție în alegerile din 2014. Dacă Vasile Blaga ar fi deschis lista candidaților PDL pentru europarlamentare, am fi putut credita mesajul său mobilizator cu mai multă substanță. Dacă Vasile Blaga ar fi fost candidatul partidului său pentru funcția de Președinte, atunci declarațiile sale ar fi fost oarecum mai demne de luat în seamă. Dar Blaga se erijează în generalul omniscient, în condițiile în care el nu va vedea câmpul de luptă anul acesta. Va sta în confortul biroului său din Senat și se va uita cu mândrie cum crește PDL-ul în sondajele pe care tot ei le comandă. E ușor să trimiți oștenii la război cu vorbe goale...

Singurul succes politic al lui Vasile Blaga, din ultimii ani, a fost faptul că a câștigat competiția pentru președinția partidul în fața Elenei Udrea. Dar nici după acele alegeri interne Blaga nu a reușit să țină partidul unit, aripa Udrea-Boc-Preda părăsind această formațiune care, zice el, va “redeveni principala putere de la guvernare”. Făcând un efort de imaginație și presupunând că așa va fi, că PDL va redeveni ce a fost odată, cu ‘pușca și și cureaua lată’, ce merit ar avea Blaga în renașterea partidului? Se spune despre acesta că ar fi un bun organizator, un strateg abil, dar cât de iscusit poate fi Buldogul, din moment ce l-a găsit candidat la prezidențiale pe singurul democrat-liberal mai puțin carismatic ca el?

Dacă președintele PDL e într-atât de convins de rezultatul bun pe care urmează să îl aibă în alegerile pentru Parlamentul European și își asumă strategia pentru anul acesta electoral, de ce nu propune o țintă anume, pe care dacă se întâmplă să nu o atingă, dacă nu cumva toate celelalte institute de sondare au dreptate, iar PDL-ul nu va obține nici 18%, să demisioneze din conducerea partidului? Marele bărbat politic Vasile Blaga nu își asumă riscul să piardă nimic anul acesta, dar ridică ștacheta pentru toți micuții care i-au rămas fideli.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ