Buldogul Blaga nu vrea să pupe unde a scuipat

| 27 mar, 2014

Din mesajul lui Vasile Blaga înțelegem că acesta pune piciorul în pragul PDL și pumnul în gura PMP, dar dacă citim printre rânduri ne dăm seama că nu este decât un strigăt disperat.

Buldogul scoate dinții la PMP și încearcă să apere curtea PDL, atât cât a mai rămas din ea. Aflat la Predeal, Vasile Blaga a trimis un mesaj cât se poate de serios Mișcării Populare – dacă se continuă atacurile furibunde cu care foștii pedeliști, actuali peempiști, au ieșit la rampă, nu se pune problema de niciun fel de colaborare între cele două partide. În condițiile în care dreapta românească este supraaglomerată și partidele reprezentante se bat pe același segment, iar pe zi ce trece ideea dreptei unite pare din ce în ce mai probabilă, Blaga a dorit să stabilească din start condițiile, să impună un pact de neagresiune și să-i determine colegii de opoziție să-și canalizeze forțele pentru a critica guvernul – „Au pe cine ataca, să atace Guvernul USD”.

Este clar că până după alegerile europarlamentare nu se va schimba nimic, toate partidele de dreapta dorind să-și arate mușchii și supremația, să câștige poziția de principal partid de opoziție. În ceea ce privește PMP și PDL va fi o luptă de recunoaștere a poziției de scena politică. Partide din același tată, la europarlamentare se va stabili cine rămâne cu moștenirea. Pentru moment, sondajele arată că cele două formațini sunt la egalitate la intenție de vot, respectiv 10%, ceea ce nu face decât să sporească tensiunea. Cu toate acestea, între alegerile europene și cele prezidențiale vom asista la o mobilizare generală la nivelul opoziție și chiar dacă acum PDL lasă senzația că o colaborare cu PMP este „imposibilă”, lucrurile se pot schimba. O dovadă în acest sens este și schimbarea de atitudine a pedeliștilor în raport cu liberalii, față de care și-au moderat discursul după ce aceștia au ieșit de la guvernare. Prin urmare, orice e posibil și nu este un lucru nemaivăzut ca dușmanul tău de moarte să-ți devină aliat (a se vedea parcursul relației dintre Băsescu și Antonescu).

Din mesajul lui Blaga înțelegem că acesta pune piciorul în pragul PDL și pumnul în gura PMP, dar dacă citim printre rânduri ne dăm seama că nu este decât un strigăt disperat după respect, atât din partea colegilor de partid, cât și din partea foștilor colegi care acum sunt membri PMP. Cu această ocazie realizăm că politica lui Blaga rămâne una mediocră, care condamnă PDL la o viață de partid balama. Un lider fără carismă, insipid cum este buldogul pedelist nu va fi în stare nicodată să aducă partidul pe culmile succesului, cum a fost cazul în perioadele Băsescu și Boc.

Pe partea cealaltă, Băsescu & Co au folosit PDL după exemplul paraziților, care sug tot ce e mai bun, practic sug viața din gazda pe care o lasă apoi fără suflare și trec la următoarea victimă. Strategia, care a dat roade până în acest moment și care a condus la o creștere semnificativă a PMP în sondaje, nu va funcționa pe termen lung. Până una alta, ulciorul nu merge de multe ori la apă, iar românii au început să se prindă de mișcările lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
goPonta4President
vezi ca se rasuceste Cunescu(PSD_vechi)in mormant...
l-ati capusat cu brio,i-ati luat numele,locul in Internationala Socialista..
v-ati batut joc de Titel Petrescu
daca nu l-ati fi capusat,acum erati tot PCR...
27 mar, 2014
cantautor
"Pe partea cealaltă, Băsescu & Co au folosit PDL după exemplul paraziților, care sug tot ce e mai bun, practic sug viața din gazda pe care o lasă apoi fără suflare și trec la următoarea victimă ...."
constat ca exemplele "bune" se iau:
A incercat si PSD-ul cu PNL-ul dar se pare ca nu prea a mers...
A mers doar cu cei care nu aveau anticorpi,ca Tariceanu,Chitoiu,Stroe,Diaconu...
A functionat bine cu PPDD si cu generalul Nana
vorba ta,merge,pana se prind romanii....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ