Antonescu și PNL trag ponoasele strategiei de rupere a USL

| 26 mar, 2014

Crin Antonescu va plăti în voturi ruperea USL, iar PNL va deconta acest lucru. De altfel, atât Antonescu, cât și Iohannis se pregătesc deja pentru un eșec la alegerile europarlamentare.

Planul lui Crin Antonescu de a rupe USL și de a candida din opoziție la alegerile prezidențiale, poziție considerată mai „ușoară”, nu are deloc succes. În loc să crească în sondaje, deoarece acum poate critica în voie Guvernul, președintele PNL se duce la fund și ia după el și partidul pe care îl conduce. Antonescu nu mai e „locomotiva” PNL, ci mai degrabă „piatra de moară”.

Într-un sondaj publicat recent de CSCI, realizat în perioada 20-24 martie 2014, PNL este cotat cu un scor de 15% la alegerile europarlamentare, în timp ce alianța PSD+PC+UNPR a ajuns la 42% din opțiunile electoratului. Un lucru ciudat, având în vedere că în mod normal se spune că „guvernarea erodează”. Probabil că la acest lucru s-au gândit și strategii lui Antonescu, atunci când i-au recomandat să rupă USL și să zburde liber prin spațiul politic românesc. Dar iată că socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar „lanțul” de care Antonescu a vrut să scape îl trăgea de fapt în sus, nu în jos.

Antonescu și PNL decontează acum ruperea USL. Revoluția bunului simț a fost de mult uitată de liberal, iar atacurile la adresa foștilor colegi de alianță îi lasă răni adânci. Atât de adânci încât, conform aceluiași sondaj, președintele PNL nici măcar nu mai prinde turul doi al alegerilor prezidențiale, fiind devansat de Cătălin Predoiu, din partea PDL, sau de Mihai Răzvan Ungureanu, în variantele în care acesta ar candida fie susținut de PDL+FC+PMP, fie de PMP+FC. În toate cele trei variante, Antonescu obține același scor: 12%. Pe primul loc în aceste sondaje, asta dacă s-ar înscrie în cursa pentru Cotroceni, apare Victor Ponta, care cu un mic efort ar putea câștiga din primul tur alegerile, înregistrând un scor de 47-48%.

Așadar, mesajele lui Ponta, care a făcut apel la unitate și a fost tot timpul deschis față de liberali, refuzând să își atace foștii colegi de guvern și alianță, au prins mai bine la public decât acuzațiile gratuite ale lui Antonescu, împrumutate din discursul lui Traian Băsescu. Ponta a înțeles că românii s-au săturat de conflict și vor ca politicienii care îi reprezintă să renunțe la atitudinea de maidan. Antonescu se pare că nu și nici nu mă aștept să o facă prea repede, la fel cum nici pedeliștii și pemepiștii (cei plecați din PDL), deși au primit o lovitură zdravănă în decembrie 2012, n-au învățat nimic și continuă să fie aroganți și să le vorbească românilor de parcă li s-ar reseta memoria în fiecare an pe 1 ianuarie.

Speranțele pe care milioane de români și le-au pus în construcția numită USL și spulberarea acestora a creat un sentiment mai puternic decât ce ar putea crea deja uzata placă „PSD sunt comuniști și vor să readucă dictatura partidului-stat în România”. Nu mai merg mesajele de genul „ne întoarcem la epoca Iliescu și Năstase”, atât de promovate de Antonescu. Ar fi a treia oară când românii se frig cu un astfel de mesaj și până la urmă ulciorul nu merge de multe ori la apă. De asemenea, cât de credibil poți fi acuzând PSD de corupție și hoție când ai un fost ministru liberal în închisoare, un fost senator în arest și un alt ministru care a evitat ca prin urechile acului anchetarea, când cele mai multe acuzații de corupție și decizii ANI au vizat partidul pe care îl conduci? Sună a ipocrizie. Ba nu sună, chiar e!

Crin Antonescu va plăti în voturi ruperea USL, iar PNL va deconta acest lucru. De altfel, atât Antonescu, cât și Iohannis se pregătesc deja pentru un eșec la alegerile europarlamentare, iar în timp ce președintele PNL vorbește despre demisii, prim-vicepreședintele spune că un scor sub 20% n-ar fi chiar un capăt de lume.

Poate 15% la alegerile din 25 mai n-ar fi un capăt de lume pentru PNL, dar va fi capătul pentru Antonescu și visul său de a fi mai mult decât președintele interimar al României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
goPonta4President
preluare din Cotidianul
CSCI a dat publicităţii un sondaj de opinie cu date care nu mai pot fi credibile nici pentru copiii de grădiniţă. Nu este pentru prima dată când CSCI operează astfel de sondaje şi nu este deloc o surpriză. Şeful CSCI este Dan Sultănescu, consilier al premierului Victor Ponta şi principal colaborator la unul dintre site-urile de ştiri arondate postului România TV, condus de deputatul PSD Sebastian Ghiţă. Sondajul a fost comandat de Fundaţia Multimedia. Preşedintele de onoare al fundaţiei este Bogdan Teodorescu, unul dintre consultanţii politici ai premierului Ponta.

Dacă, până acum, CSCI încerca să convingă electoratul că liberalul Crin Antonescu ar pierde orice confruntare în turul II al alegerilor prezidenţiale, mai nou încearcă să convingă electoratul de faptul că Antonescu nici măcar nu intră în turul II. Este un “progres” realizat de consilierii lui Victor Ponta.
Sultanescu isi vinde marfa proasta prin intemediari...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ