Victor Ponta: Acciza la carburant înseamnă reducerea TVA, CAS şi cofinanţarea programelor europene

| 27 mar, 2014

Premierul Victor Ponta scris pe blogul personal că trebuie să "fim destepti si realisti ca sa nu stricam ce am facut bine in 2012-2013".

Premierul Victor Ponta punctează că Acciza la carburant inseamna un minus de 2,5 mld RON/an, reducerea CAS – 5,7 mld/an, reducerea TVA la 19% 10 mld/an, cofinantarea cu minimum 25% a programelor din fonduri europene 4,5 mld RON/an!.

"Putem sa facem aceste lucruri gradat si cu eforturi comune. Asta este diferenta dintre noi si modelul din epoca Boc – putem finanta, in acelasi timp, si constructie de autostrazi, si pachete de relaxare fiscala, dar si masurile de dreptate sociala fata de bugetari si fata de pensionarii loviti de criza".

Cine spune ca totul trebuie facut in 2014, doar pentru campania electorala, sa nu uite ca asa s-a facut in 2009, si in 2010 a venit catastrofa in Romania.

Premierul a făcut aceste precizări plecând de la ştirea că  FMI aproba prima si a doua evaluare a acordului cu Romania: Cresterea economica a atins nivelul maxim dupa criza, inflatia este la minimul istoric, dar economia si sectorul financiar raman vulnerabile la socuri.

"Sa asiguram o crestere treptata si rationala, care sa ne dea siguranta pt viitor. Acesta este modelul in care cred si pe care l-am sustinut din 2012 incoace. Demagogia dinspre Basescu-PMP sau cea de la Antonescu-PNL – la fel de lipsita de acoperiri si, deci, iresponsabila si periculoasa pt anii care vin!", mai scrie premierul pe blogul său.




loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ