Crin suferă un nou puseu de răzgândire

| 27 mar, 2014

Cu fiecare acţiune, cu fiecare discurs, Crin Antonescu renunţă rând pe rând la toate proiectele pe care le-a susţinut în USL. Astăzi a venit rândul accizei la carburant.

S-a sucit! Din nou. Crin Antonescu continuă dansul de paso doble pe care l-a început în urmă cu aproape un an. Cu fiecare acţiune, cu fiecare discurs, Antonescu renunţă rând pe rând la toate proiectele pe care le-a susţinut în USL. Astăzi a venit rândul accizei la carburant.

În seara când Antonescu a anunţat ruperea Uniunii Social-Liberale, preşedintele PNL clama că partidul sau nu se va alătura demersului de iniţiere a vreunei moţiuni de cenzură, întrucât nu-şi poate nega trecutul din USL, asumându-şi totodată perioada petrecută la guvernare alături de PSD. La fel ca în repetate rânduri, Crin Antonescu demonstrează încă o dată, că ceea ce spune azi, nu mai e valabil şi mâine.

Antonescu a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că PNL nu mai susţine introducerea accizei la carburant de la 1 aprilie. Şi asta în condiţiile în care până la momentul ruperii USL, ministerul de Finanţe a fost condus de un liberal, Daniel Chiţoiu optând pentru introducerea accizei chiar de la începutul acestui an.

Ipocrizia preşedintelui PNL atinge cote maxime când anunţă senin că liberalii nu mai susţin introducerea accizei la carburant. Ba mai mult, Antonescu transmite că este posibil că PNL să iniţieze o moţiune de cenzură pe acest subiect.

“Nu mai susţinem acciza Guvernului. Există contradicţii între premier şi ministrul de Finanţe”, a precizat Crin Antonescu. Liderul liberal preia astfel temele propagandei aservite Cotroceniului, răstălmăcind cu bună ştiinţă afirmaţiile ministrului de Finanţe Ioana Petrescu. De altfel, premierul Victor Ponta arătase anterior că nu există niciun fel de nepotrivire între poziţia sa şi cea enunţată de ministrul Ioana Petrescu.

“Doamna Petrescu se confruntă, în sfârşit, cu modul în care se interpretează la noi. Evident, avem bani de pensii, salarii, dar orice schimbare a bugetului în sens negativ, în sensul că luăm nişte bani sau nu mai primim nişte bani, trebuie acoperită de undeva”, a afirmat prim-ministrul Victor Ponta.

Când vine vorba însă de prietenii săi, Crin Antonescu nu mai este atât de strâns la pungă. În ceea ce-l priveşte pe amicul său de la Televiziunea Română, Stelian Tănase, Antonescu susţine propunerea şefului TVR de majorare a taxei radio-tv, o măsură care i-ar afecta pe toţi românii.

“Eu cred că este preferabil să suplimentăm această taxă”, spune liniştit Antonescu.

Nu ştim dacă Antonescu îşi propune să-şi încheie carieră politică anul acesta, dar comportamentul său din ultimul an cu siguranță sugerează această dorinţă. Schimbările permanente de poziţie, ruperea USL, retragerea PNL de la guvernare, cât şi preluarea discursului lui Traian Băsescu, i-au produs o prăbuşire dramatică în sondajele de opinie. Conform ultimelor cercetări, Antonescu a ajuns în situaţia jenantă, ca din favorit cert al prezidenţialelor, să nu fie sigur nici măcar de accederea în turul II al alegerilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
Liviu
Pe zi ce trece tot mai mult ma bucur ca, Crin nu mai are forța sa candideze la prezidentiale, seamănă tot mai mult cu Băsescu...
28 mar, 2014
pixel
vorba ta
asa e. nu mai avem nevoie de inca un basescu. ne-am saturat de presedinti idioti
27 mar, 2014
kiaburu
cacarau
antonescu este in pom si pomul este in aer deci se intelege ca nu este nimic de capul lui si ca va murii din punct de vedere politic incet dar sigur.
27 mar, 2014
jenescu sergiu
.
Antonescu este cel mai nehotarat politician din momentul de fata, si nu va ajunge niciodata presedinte, fiindca oamenii nu mai au incredere in el.
27 mar, 2014
Librarul
antonescu e in aer
hai ca antonescu asta e de tot rasul.saracul de el, se pare ca apropierea de basescu pe care o vedea atat de benefica nu i-a prea priit :)))) e dus cu pluta de tot acum :))))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ