Antonescu susţine majorarea taxei pentru TVR: Ar fi foarte uşor de suportat, nu împovărează pe nimeni

| 26 mar, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că susţine ideea majorării taxei pentru TVR, avansată de şeful televiziunii publice Stelian Tănase, deoarece aceasta "ar fi foarte uşor de suportat" şi nu ar împovăra pe nimeni, însă ar ajuta la redresarea economică a TVR.

Antonescu a fost întrebat dacă ar susţine ideea majorării taxei pentru TVR.

"Deşi, în general, mai de fiecare dată şi PNL şi eu personal suntem pentru fiscalitate redusă şi suntem foarte rezervaţi la apariţia oricărei taxe, aici este o problemă foarte simplă, eu susţin acest punct de vedere. (…) Putem să convenim, dacă şi Guvernul este de acord, că fără această formulă e greu de imaginat o reechilibrare a televiziunii române", a declarat Antonescu.

El a menţionat că este un decalaj foarte mare între taxa plătită în România pentru televiziunea publică şi cea plătită în alte ţări europene, unde cuantumul este de la patru la zece ori mai mare.

Liderul PNL a exemplificat că achiziţionarea dreptului de difuzare a campionatului mondial de fotbal ar fi greu de realizat de către TVR în condiţiile actuale.

"Ar fi foarte uşor de suportat, îndrăznesc să o spun, această solicitare de creştere în termeni cât de cât mai rezonabili a taxei pe care o solicită Stelian Tănase. Sigur că decizia e a Guvernului, dar eu spun de pe acum foarte corect, cel puţin e o părere personală, nu avem o decizie de partid. (…) Eu cred că e preferabil să suplimentăm această taxă, care nu împovărează pe nimeni, dar să beneficieze toţi cetăţenii României de serviciile unei televiziuni publice performante şi corecte" , a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a declarat că îl va sprijini în continuare pe Stelian Tănase pentru a conduce TVR, menţionând că a înţeles din declaraţiile premierului Victor Ponta că doreşte ca actualul şef interimar al televiziunii publice să-şi continue mandatul.

"Am încredere în capacitatea lui Stelian Tănase - într-adevăr cum spune, ajutat şi de câteva măsuri administrative, guvernamentale sau legislative - de a reorganiza această instituţie extrem de importantă, televiziunea publică. Pe de altă parte, am deplina încredere a domnului Stelian Tănase de a aşeza, de a deschide drumul unei independenţe editoriale şi a unei echilibru absolut necesare a televiziunii publice în raport cu influenţele şi interesele politice", a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a avut miercuri o discuţie la sediul PNL cu şeful TVR, Stelian Tănase, înainte de a susţine o conferinţă de presă.

Preşedintele - director general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după o discuţie cu premierul Victor Ponta, că majorarea taxei TV este o chestiune aflată în discuţie, pe agendă, el arătând că, în opinia sa, majorarea nu se va putea aplica în acest an.

"În programul stabilit cu premierul azi nu s-a evocat acest punct (majorarea taxei, n.r.), pentru că l-am discutat săptămâna trecută cu argumente pro şi contra. Nu pot să spun că în acest moment am luat o decizie fermă în sensul unui calendar şi în sensul unei sume pe care telespectatorul român va trebui să o plătească, dar este o problemă pe agendă. Dacă îmi cereţi o evaluare, cred că în acest an nu se va putea face", a spus Stelian Tănase.

El a spus că taxa TV din România este cea mai mică din Europa.

"Este cea mai mică taxă, e mai puţin de 11 euro, în timp ce o republică mică, aşa cum este Muntenegru, plăteşte 26. Polonia plăteşte 50, Elveţia undeva la 360 şi ceva de euro. Dar când cumpărăm de pildă Campionatul Mondial, preţul e acelaşi şi pentru elveţieni şi pentru suedezi şi pentru români", a spus Stelian Tănase.

 

 

Tag-uri: Crin Antonescu, taxa, tvr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
olteanu
nesimtitii
Nu va e rusine nesimtitilor sa mai luati bani de la cetateni ne-ati innebunit cu taxele si majorarea lor pe fiecare an .....HOTILORRR ATI DISTRUS ROMANIA MAJORATI TAXE INTRODUCETI TAXE CA SA VA FACETI BURTA MARE AUZI MIC DEJUN DE MII DE EURO SI ALTII POATE CA NU AU CE PUNE PE MASA CA VRETI TAXE SI NUŞ EU MAI CE HOTILOOOOORRRRRRRRRR
26 mar, 2014
radu
Amice.......
... esti idiot cu staif !!!!. La ce programe are, la ce conducere are, cine mai are nevoie si sa sustina tvr-ul ????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ