Blaga: PDL susţine explorarea gazelor de şist, s-ar asigura independenţa energetică a României

| 10 noi, 2013

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat duminică la Giurgiu că este de acord cu explorarea gazelor de şist în România pentru că ţara noastră ar putea deveni astfel un exportator de gaze pentru UE şi s-ar asigura independenţa energetică a României.

"PDL doreşte independenţa energetică a României, noi nu ne schimbăm părerea, dar cu respectarea întru totul a normelor de mediu la cel mai înalt nivel cerute de Comisia Europeană şi, obligatoriu, trebuie să ţinem cont de voinţa cetăţenilor, a administraţiilor publice locale, pentru că nu poate să îţi treacă prin cap să exploatezi gaze de şist în Băile Felix sau în staţiunile de pe litoral, aşa ceva este nepermis, dar dacă sunt îndeplinite condiţiile de mediu nu este niciun pericol pentru cetăţeni", a declarat duminică, pentru AGERPRES, Vasile Blaga.

El spune că PDL este de acord şi cu exploatarea gazelor de mare adâncime din Marea Neagră pentru că acestea vor asigura României "statutul de exportator către anii 2020".

Blaga a adăugat că pentru acest lucru România are de făcut investiţii enorme, inclusiv în ce priveşte conducte de gaz care să lege Constanţa cu UE, potenţialul cumpărător de gaze din România.

Vasile Blaga s-a aflat duminică la Giurgiu pentru a participa la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Giurgiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 noi, 2013
Dan Desu
canalii
Toti o apa si un pamant. Jos cu clasa politica corupta!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ