Dupa ce a „omorat” un om la Pungesti, Realitatea TV continua dezinformarea pe tema gazelor de sist

| 26 noi, 2013

Realitatea TV dezinformeaza si manipuleaza opinia publica din nou, insistand pe o asa-zisa exploatare de gaze de sist in zona Baile Felix, Oradea, exploatare care bineinteles ca nu exista.

Realitatea TV, citand prea locala din Bihor, sustine ca Guvernul a aprobat mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrele Baile Felix, Biled si Periam, incheiate intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si compania East West Petroleum Corp. Presa locala sustine ca acordurile ar permite exploatarea eventualelor zacaminte de gaze de sist de la Baile Felix, dupa ce la Oradea au avut deja loc o serie de manifestari anti-exploatare de gaze de sist.

In realitate, asistam la o dezinformare, nefiind vorba de exploatarea gazelor de sist si cu atat mai putin de folosirea unor metode neconventionale.

Conform datelor oferite de autoritati, ”Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP (numita anterior AVERE Energy Inc.) au semnat un acord petrolier de concesiune pentru explorare – dezvoltare – exploatare in perimetrul EX - 3 BAILE FELIX pe gaze naturale si titei in urma cu doi ani, pe data de 20 mai 2011. (…) In acest acord nu sunt cuprinse activitati referitoare la gazele de sist. Mai mult, scopul acordului de concesiune petroliera, nu este acela de exploatare a zacamintelor de titei si gaze naturale, ci de executare a unor lucrari de explorare prin care sa se stabileasca potentialul perimetrului”.

Desi aceste informatii sunt publice, Realitatea TV a continuat sa dea repetat stirea, ceea ce arata intentia clara de manipulare. Nu este prima actiune de acest tip, dupa ce lunile trecute Realitatea TV a sustinut timp de o zi intreaga ca un protestar de la Pungesti ar fi fost ucis in confruntarile cu jandarmii, desi autoritatile si martorii de la fata locului infirmasera informatia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 2013
Mimi
Realitatea TV
Realitatea TV si-a pierdut de mult impartialitatea, iar acum se pare ca a intrat in linie dreapta, ca devine din ce in ce mai grosolana in manipulari. Taticul SOV si parintele spiritual Soros par tot mai nelinistiti. Oare pierd teren? Se tem ca iarna o sa le tina "the useful idiots" in case si nu le iese planul?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ