Realitatea TV a devenit Dezinformarea TV

| 27 noi, 2013

Judecând după avântul pe care îl manifestă în a dezinforma opinia publică pe subiectul gazelor de șist, Realitatea TV ar putea foarte bine să își schimbe numele în Dezinformarea TV.

În ultimul an am avut numeroase exemple în acest sens. În prima jumătate a anului, postul de televiziune aflat sub oblăduirea lui Cozmin Gușă a desfășurat o adevărată campanie împotriva explorării și exploatării gazelor de șist, încercând să convingă opinia publică că avizarea unor asemenea activități va provoca adevărate dezastre ecologice. Iar rezultatul temerilor absolut nejustificate pe care le-a generat această campanie s-a văzut în momentul în care compania Chevron a încercat să înceapă explorarea în zona Pungești.

Urmare inclusiv a dezinformărilor practicate de Realitatea TV, localnicii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva unor activități de explorare care sunt absolut similare din punct de vedere tehnologic cu forajele tradiționale. Ba mai mult, pentru a-i ațâța și mai mult pe manifestanți, în timp ce forțele de ordine făceau eforturi pentru ca protestul să nu degenereze, Realitatea TV a atins culmea dezinformărilor, difuzând o știre absolut falsă privind presupusul deces al unuia dintre cei care ieșiseră în stradă la Pungești împotriva gazelor de șist.

Realitatea TV nu s-a oprit însă aici și a continuat să dezinformeze opinia publică, ultimul exemplu având loc chiar pe parcursul zilei de marți. În timp ce toată presa era cu ochii ațintiți către Summitul și Forumul China-Europa Centrală și de Sud-Est, Realitatea TV a dezgropat o știre obişnuită difuzată de agențiile de presă privind aprobarea mai multor acorduri de concesiune pentru explorare-exploatare în zona Băilor Felix și a încercat să acrediteze ideea că acestea reprezintă în fapt o undă verde pentru exploatarea gazelor de șist.

Instituția abilitată să gestioneze toate activitățile de explorare sau exploatare a resurselor minerale, ANRM a difuzat imediat un comunicat în care nega vehement speculațiile celor de la Realitatea TV. Astfel, instituția preciza că acordul încheiat cu East West Petroleum se referă doar la gaze naturale și țiței. “Resurse neconvenţionale, precum gazul de şist, nu fac obiectul acestui acord. Lucrările de explorare se vor realiza prin metodele tradiţionale resurselor convenţionale”, se sublinia în comunicatul ANRM.

Informația a fost confirmată inclusiv de către prefectul de Bihor. Acesta a dezmințit faptul că acordul în discuție ar fi avut ca obiect și gazele de șist și a reluat informațiile furnizate de către ANRM.

Cu toate acestea, Realitatea TV nu s-a deranjat să corecteze știrea inițială și a continuat să o difuzeze. Ba mai mult, în capcana dezinformării lansate de postul lui Cozmin Gușă au căzut și câteva cotidiene, care au preluat speculațiile Realitatea TV, alimentând astfel o controversă fără niciun fundament în realitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2013
cantautor
Cand tu afirmai ca a picat memorandumul cu Rompetrol la CC,din cauza lui Basescu(cand de fapt era discutia ca Parlamentul nu are de-a face cu asta,memorandumul nefiind declarat neconstitutional) era tot o dezinformare...
practic,sunteti la fel de "nocivi"..
asa ca nu mai faceti pe "fetele mari"...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ