Rovana Plumb demontează manipulările Realitatea TV despre gazele de șist de la Băile Felix

| 29 noi, 2013

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a precizat vineri, în faţa comisiilor reunite de Buget din Parlament, că nu s-a dat „licenţă de explorare sau exploatare” a gazelor de şist la Băile Felix, contrazicând acuzațiile aduse de Realitatea TV.

„Nu s-a dat vreo aprobare de exploatare a gazelor de şist la Băile Felix. Este vorba de petrol şi gaze naturale. La Băile Felix nu s-a dat niciun fel licenţă de explorare, dezvoltare, exploatare pentru gazele de şist. Noi am cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale să facă această precizare, pentru că nu ministerul Mediului dă aceste licenţe. ANRM a dat comunicat că nu este vorba de gazele de şist. Eu personal am luat acordul petrolier şi l-am citit cap coadă cu toate anexele, nu este vorba de gaze de şist”, a declarat Rovana Plumb, citată de gandul.info.

Rovana Plumb dezice astfel, o dată în plus, seria de manipulări a postului Realitatea TV, care a arătat că guvernul ar fi aprobat exploatarea gazelor de șist în zona Oradea, inclusiv perimetrul turistic de la Băile Felix.

"Dacă ruşii ar pune mâna pe Băile Felix în sensul care ar veni cu zeci de milioane de euro şi să investească ar fi de bun augur. Dar nu, exploatarea gazelor de şist la Băile Felix o să omoare turismul acolo. Imaginea proastă creată, iar problema care se pune este că această apă, care este apă care vindecă boli, e termomedicinală, mult mai bună decât cea din Ungaria, aceste pungi de apă termo-minerală pot să fie deranjate de multe ori de inundaţii care sunt excesive. Strică presiunea din sol, darămite când injectezi atâtea milioane de litri. Nu se poate face nimic în povestea, ea rămâne la nivelul oamenilor de acolo. Cei din Băile Felix au dat hotărâre de consiliu local, au strâns semnături, aici românii se simt mai mult decât abandonaţi. Rusia este într-o perioadă de expansiunea, ceea ce o face din ce în ce mai cinică. În Rusia nu prea e democraţie", susținea Cozmin Guşă într-o intervenție la postul pe care îl conduce.

Abia vineri, după precizările venite din partea ministrului Rovana Plumb, site-ul de știri Realitatea.net a făcut rectificarea. „Este oficial: în localităţile Biled, Periam și Băile Felix, compania East West Petroleum nu vizează extragerea gazelor de șist”, a scris site-ul de știri, citând un post local tv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ