Iresponsabilul Vasile Blaga vrea ţara pe butuci

| 11 noi, 2013

La adăpostul unei majorităţi parlamentare consistente şi responsabile, proiectul de buget va trece cel mai probabil fără emoţii de votul plenului. Atitudinea lipsită de onestitate a PDL rămâne şi marchează practic un nou episod al decredibilizării formaţiunii conduse de Vasile Blaga, după înfrângerea usturătoare administrată de cetăţenii români, prin votul din decembrie 2012.

Bugetul pentru 2014 se află în faza reglajelor finale, iar opoziţia – mai precis componenta ei democrat-liberală – găseşte de cuviinţă să saboteze un proiect fundamental pentru România. Astfel, preşedintele PDL a făcut un apel la toţi parlamentarii "responsabili" să nu voteze proiectul de buget pentru 2014, pe care l-a caracterizat ca fiind "un buget fanariot", "un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei".

Prin poziţionarea sa, Vasile Blaga ratează o dată în plus şansa de a acţiona constructiv, în spiritul deschiderii către dialog manifestată de către social-democraţi. Construcţia bugetară pentru 2014 a reprezentat una dintre temele pe care PSD a invitat opoziţia să se pronunţe, iar democrat-liberalii au avut ocazia să formuleze amendamente care ulterior, dacă s-ar fi dovedit viabile şi sustenabile, ar fi fost luate în considerare în proiectul de buget.

PDL a bifat doar un dialog de formă, iar acum, prin vocea lui Vasile Blaga, instigă parlamentarii să voteze respingerea bugetului. “Creşterile de pensii şi salarii anunţate de Guvern nu vor putea acoperi majorările de taxe preconizate pentru anul viitor. Spun că indexează cu trei şi ceva la sută şi de fapt din toate analizele făcute de economişti reiese că din buzunarul fiecărui român, anul viitor, se va scoate cel puţin un salariu mediu pe economie. Este un buget fanariot, pentru că au repornit tăvălugul taxelor şi impozitelor", a declarat Vasile Blaga.

La adăpostul unei majorităţi parlamentare consistente şi responsabile, proiectul de buget va trece cel mai probabil fără emoţii de votul plenului. Atitudinea lipsită de onestitate a PDL rămâne şi marchează practic un nou episod al decredibilizării formaţiunii conduse de Vasile Blaga, după înfrângerea usturătoare administrată de cetăţenii români, prin votul din decembrie 2012.

O ipotetică respingere a bugetului în Parlament ar avea consecinţe extrem de grave din perspectiva funcţionării statului fiindcă ar antrena un blocaj generalizat la nivelul tuturor ministerlor, instituţiilor şi la nivelul sectorului bugetar in extenso. În mod evident, orice actor politic care îndeamnă la vot împotriva bugetului dă dovadă de iresponsabilitate şi de lipsă totală de respect faţă de cetăţeni care aşteaptă de la clasa politică soluţii, nu blocaje generate de ambiţiile politice de neînţeles ale preşedintelui PDL.

Poziţia lui Vasile Blaga este cu atât mai gravă cu cât guvernarea din care şi el a făcut parte sub premierul Emil Boc a dat cu vârf şi îndesat proba incapacităţii de a gestiona ţara. Sub guvernările PDL, românii au îndurat creşteri de taxe şi impozite sau tăieri ale pensiilor şi salariilor, în timp ce clientela de partid prospera. În loc să înveţe din greşeli, Vasile Blaga perseverează în a le repeta, într-un dispreţ total faţă de toţi românii.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2013
cantautor
nu cred ca a fost cazul ca opozitia sa voteze un buget,fara sa-i fie acceptate niste amendamente...
asta-i rostul in opozitie...
daca tara ajunge pe butuci,ajunge din cauza unei proaste guvernari..
aveti 70-80 %...ati modificat Constitutia,ati aprobat proiectul Rosia,ati privatizat CFR-ul,Posta,Oltchimul ce mai incolo,numai reusite..
ce mai conteaza votarea unui buget?
avantaje majoritate..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ