Blaga: PDL va vota împotrivă şi va ataca la CCR noul guvern

| 04 mar, 2014

PDL a decis să voteze împotriva învestirii Guvernului Ponta III şi va ataca la Curtea Constituţională noul Executiv, având în vedere modificarea programului de guvernare în urma acordului semnat între PSD-USD şi UDMR, a declarat liderul democrat-liberalilor Vasile Blaga marţi la Parlament.

"PDL, consecvent principiilor lui, a anunţat încă de ieri după şedinţa Colegiului Director Naţional că va vota la vedere împotriva Guvernului Ponta III, pentru motive pe care o să le prezint în plen", a declarat Vasile Blaga la finalul unei întâlniri a grupurilor parlamentare reunite ale PDL. 

Totodată, a spus Blaga, PDL a urmărit cu atenţie evoluţia lucrurilor şi a constatat că în urma acordului dintre PSD-USD şi UDMR este vorba de fapt de o modificare a programului de guvernare. 

"Programul de guvernare poate fi modificat direct sau indirect, cum se întâmplă acum prin încheierea acestui protocol-înţelegere între USD şi UDMR. De aceea, am luat decizia unanimă în grupurile parlamentare reunite să atacăm la CCR noul guvern dacă lucrurile vor continua în această manieră în care pur şi simplu îşi vor modifica programul de guvernare prin acea înţelegere. Cu alte cuvinte, suntem în interiorul art. 103 din Constituţie. Pentru că pe de o parte se vorbeşte de lista guvernului, şi aici nu avem ce să comentăm, dar se vorbeşte şi de modificarea programului de guvernare", a afirmat preşedintele PDL. 

Întrebat dacă în cazul în care premierul îşi va asuma răspunderea pentru un program de guvernare PDL va mai ataca la CCR noul guvern, Blaga a răspuns că într-o asemenea situaţie nu mai există obiectul contestării la CCR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ