Bloomberg: Bogatii lumii au pierdut luni 114 miliarde de dolari

| 06 feb, 08:50

Caderile bursiere de luni au redus averile celor mai bogati 500 de oameni din lume cu circa 114 miliarde de dolari, noteaza Bloomberg. Seful Berkshire Hathaway, Warren Buffet, al treilea cel mai bogat om de pe planeta, a fost cel mai afectat, pierzand 5,1 mld. dolari, potrivit Indicelui Bloomberg al Miliardarilor.

Berkshire este cel mai mare actionar al Wells Fargo, care s-a prabusit cu 9,2%, cea mai mare corectie a unei actiuni din structura S&P 500. Buffet, 87 de ani, este unul din cei 18 miliardari din topul Bloomberg care a pierdut peste un miliard de dolari intr-o zi.  

Averea sefului Facebook a consemnat a doua cea mai mare corectie, Mark Zuckenberg pierzand 3,6 mld. dolari.  

Nici seful Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, nu a scapat neafectat de “macelul” de pe Wall Street. Averea sa a scazut cu 3,3 mld. dolari, in conditiile in care actiunele gigantului din retail au pierdut 2,8%. 

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin au pierdut cate 2,3 mld. dolari. 

Din averea celor mai bogati 500 de oameni din lume se stersesera deja 68,5 mld. dolari dupa scaderile modeste de vineri.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ