Blue Air studiază înregistrările zborului Bruxelles - București. Ce a dus la depresurizarea cabinei

| 13 ian, 2014

Departamentul de Safety al Blue Air, împreună cu Departamentul de Calitate, studiază atent înregistrările parametrilor zborului Bruxelles - București, de luni, în vederea stabilirii cu acuratețe a cauzelor care au dus la depresurizarea lentă a cabinei și emiterea raportului final, informează un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, în timpul coborârii aeronavei tip Boeing 737 seria 300, în vederea intrării acesteia în procedura de apropiere finală, cu aproximativ 10 minute înainte de aterizare, a fost semnalizată o depresurizare lentă a cabinei și, ca urmare, măștile de oxigen au căzut din locașul special destinat depozitării acestora.

Aeronava, care opera cursa retur Bruxelles — București, a aterizat în condiții de siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă — Otopeni, la ora 14,55, cu cinci minute întârziere față de orarul de zbor. Aceasta avea la bord 92 de pasageri, doi copii și cinci membri ai echipajului.

Blue Air precizează că echipajul a urmat procedura standard prevăzută în manualul operațional al producătorului aeronavei, informând pasagerii despre situația ivită și monitorizând atent condițiile zborului, care în niciun moment nu s-au îndepărtat de la parametrii considerați standard, în conformitate cu reglementările Autorității Aeronautice Române, coroborate cu standardele de siguranță impuse de European Aviation Safety Agency (EASA).

"Departamentul de Safety al companiei, împreună cu Departamentul de Calitate, studiază atent înregistrările parametrilor zborului, în vederea stabilirii cu acuratețe a cauzelor care au dus la acest incident minor și emiterea raportului final. Cu privire la cauza depresurizării lente a cabinei, vom putea reveni cu detalii în urma finalizării investigației de specialitate. Ținem să precizăm că în niciun moment al zborului securitatea pasagerilor și a membrilor echipajului nu a fost afectată de acest incident, considerat minor", se menționează în comunicat.

Cabina unei aeronave Blue Air, care efectua cursa Bruxelles — Otopeni, s-a depresurizat, luni, la aterizarea pe Aeroportul Otopeni, însă nava a ajuns la sol fără nicio altă problemă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al operatorului aerian low-cost, Florentina Tatu.

Potrivit sursei citate, aeronava intrase deja în procedură de aterizare.

"Este vorba despre cursa de retur Bruxelles — Otopeni. S-a depresurizat cabina, însă pasagerii sunt bine, iar aeronava a aterizat la sol fără nicio altă problemă. Momentan, noi nu am primit niciun raport din partea echipajului — pentru că sunt niște proceduri la debarcare, în primul rând este vorba despre pasageri care trebuie să coboare în siguranță. Aterizarea s-a făcut în condiții de maximă siguranță, nimeni nu a avut nimic, dar un raport detaliat cu referire la ce s-a întâmplat exact, la ce moment și la cauzele depresurizării le putem afla după ce vom primi raportul de la echipaj. Detalii cu privire la cauză vom avea abia după ce aeronava va intra în hangar la verificări și vom putea ști exact care a fost cauza depresurizării", a precizat reprezentantul companiei.

Florentina Tatu a subliniat că astfel de cazuri sunt ceva obișnuit.

"Acest lucru se întâmplă destul de des în aviație, nu este ceva ieșit din comun. Piloții au proceduri standard pe care le urmează în cazurile de acest gen. Probabil doar impactul vizual, al pasagerului, în momentul în care vede cum masca coboară din plafonul avionului este mult mai mare decât pericolul efectiv", a adăugat Florentina Tatu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ