Bocitoarea Macovei – după dezastru mulți moraliști se arată

| 24 ian, 2014

Comentariile dure și complet deplasate ale europarlamentarului PD-L Monica Macovei după accidentul aviatic vin să ne arate încă o dată de ce a intrat dânsa în politică: pentru că nimeni nu are o țintă atât de bună ca a ei atunci când vine vorba de aruncat cu noroi!

Deși vorbim de o întâmplare tragică, pe care numai un om iresponsabil ar folosi-o ca să mai câștige niste puncte politice, doamna Monica Macovei nu pare să aibă vreo remușcare când împrăștie acuze uluitoare de ‘complicitate la omor’.

Nemaiavând treabă în Parlamentul European după ce a trecut prezentarea raportulului MCV pe justiție, Monica Macovei a venit în țară cu buzunarele pline de suficient noroi ca să se asigure că nimeni nu scapă nedefăimat după tragicul accident aviatic de săptămâna aceasta. Aceasta s-a urcat pe piedestalul moralității, ca să aibă vizibilitate mai bună, și a împărțit imperative pentru fiecare dintre cei implicați într-un fel sau altul în misiunea de salvare a celor aflați în avionul care s-a prăbușit: Stroe – demisia! Ramona Mănescu – Așa se procedează la Transporturi? – demisia! Mircea Dușa – Asta numești tu apărare? – demisia! Eugen Nicolăescu – Tu de ce n-ai șapcă? – demisia! "Și, pentru că ei sunt membrii guvernului, să-și dea demisia în frunte cu Victor Ponta", a insistat aceasta.

Evenimentul nefericit de luni a fost una dintre acele catastrofe care afectează direct un număr mic de persoane, dar care ține cu sufletul la gură o națiune întreagă. A fost un moment-limită care a testat de sus până jos sistemele noastre de intervenție în situații de urgență și după care este obligatorie o reflecție adâncă asupra funcționării și interoperabilității acestor mecanisme organizate pe parcursul multor ani, al multor guverne și majorități parlamentare diferite. Este o rușine să speculezi politic un asemenea moment, la numai câteva zile după ce s-a petrecut și înainte chiar să fie așezată ultima floare pe mormintele celor plecați dintre noi.

Doamnele Macovei și Udrea au împărțit cu foarte mare nonșalanță responsabilitățile și sancțiunile pentru fiecare după această întâmplare neprevăzută, dar nu erau așa voluntare să calculeze răspunderea politică pe vremea când dascălii intrau în greva foamei din cauza tăierilor de pensii și salarii impuse de guvernarea lor. Țineți minte să îi fi cerut moralista Macovei demisia lui Funeriu sau lui Boc pentru cele peste două luni de grevă ale învățătoarei Anghel? Țineți minte să se fi indignat atunci că viețile acelor oameni erau puse în pericol?

Portocaliii încearcă să argumenteze că atunci când autoritățile sunt prinse pe picior greșit se impun demisii de sus în jos, pentru oricine în funcție ‘atins’ de situația dramatică, dar nu au susținut astfel de măsuri drastice întru asumarea responsabilității pentru ai lor, atunci când un om disperat s-a aruncat de la etaj chiar în plenul Parlamentului, din cauza ‘măsurilor economice’ luate cu bună știință de guvernul lui Emil Boc.

Ar fi mult mai bine pentru sănătatea mintală a națiunii să încetăm să ne mai referim la astfel de oameni, cum este Monica Macovei, ca la ‘repere de moralitate’ și să recunoaștem că avem multe de învățat de la ei doar în materie de calomniere și ipocrizie...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 2014
gigi
articol stinjenitor
cind vei ajunge la calibrul d-nei Macovei atunci sa-ti permiti sa scrii articole .Momentan este singurul politician roman care ne-a reprezentat la Bruxelles cu onoare.Daca politica D-nei Macovei in privinta anticoruptiei s-ar fi implementat la noi atunci am fi fost un stat apreciat in Europa.Sper ca dinsa sa candideze la presedentie si atunci vom avea prima femeie presedinte de avengura Germaniei
25 ian, 2014
MIHAI MIHAILESC U
E TANARA FATA,DACA NU FACE POLITICA TRUSTULUI......ADOUA ZI ZBOARA.E IN ARMONIE CU ANTENA 3. AM UITAT SA MENTIONEZ : N U S U N T B A S I S T. NU INJUR DAR IMI E MILA DE VOI
24 ian, 2014
Fremen
Bati campii, duduie!
Esti o domnisoara rosie de indignare, rosie ca mentalitate si furioasa ca orice antenista. Un articol de tot noroiul, ca sa nu zic altfel...
24 ian, 2014
Similea
De accord cu domnul Fremen. Esti tanara si-ti permiti sa barfesti ca o țață fară argumente. Toti cei enumerați să-și dea demisia pentru că sunt incapabili!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ