Ponta: Intervenţia în cazul accidentului aviatic de luni a fost un eşec din care trebuie să învăţăm

| 24 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că intervenţia în cazul accidentului aviatic de luni, din Munţii Apuseni, a fost un eşec din care "trebuie să învăţăm" şi să existe "o mult, mult mai bună comunicare", pentru că altfel lucrurile sunt înţelese greşit.

Primul ministru a spus că avem un sistem care salvează vieţi, dar procedurile trebuie îmbunătăţite, astfel încât să existe o colaborare şi o cooperare interinstituţională, notează Mediafax.

"Trebuie să existe o mult, mult mai bună comunicare pentru ce se întâmplă, pentru că altfel lucrurile sunt înţelese greşit", a mai spus Ponta.

Citeşte şi: Corpul de Control va verifica ROMATSA în cazul accidentului aviatic

Premierul a adăugat că, aşa cum vicepremierul pe Administraţie şi Dezvoltare Regională coordonează ce ţine de intemperii, tot aşa şi vicepremierul pe Securitate Naţională trebuie să coordoneze intervenţia şi să răspundă direct.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ