Crin incorect cu Ponta, din reflex

| 24 ian, 2014

Pus în situația extrem de incomodă a unui decont usturător pentru PNL, în urma catastrofei aviatice din Apuseni, Crin Antonescu se vede strâns cu ușa.

Pe de o parte, Crin Antonescu este constrâns și disciplinat de recentul protocol în urma căruia și-a văzut visul cu ochii: să fie menționat în clar ca fiind candidatul USL la prezidențiale. Pe de altă parte, îi dă ghes și pragmatismul liderului de partid care se confruntă cu posibilitatea jenantă să piardă miniștrii liberali, pe caz de incompetență. Nu în ultimul rând, să ne amintim și o anumită trăsătură de oportunism politic, care l-au făcut și în trecut pe Antonescu să retragă azi ce sprijinea de zor ieri.

Prins în corzi la Realitatea Tv, Crin Antonescu s-a văzut nevoit să facă un șpagat între toate acestea. Cum s-o aperi pe Mănescu și să-l sacrifici doar pe Stroe? Normal că șpagatul a ieșit urât. Nervos, Antonescu a făcut din reflex ce făcea mereu. Pentru o clipă și-a pus între paranteze calitatea de co-președinte USL și l-a băgat în față pe Victor Ponta. Lasă că se descurcă el. Sugestia liberalului e transparentă: nu el, ci premierul a vrut să-l acopere pe Stroe, dovada că n-a solicitat în USL demisia acestuia. Una și cu una fac două. Ca șef de guvern, Ponta nu solicită demisii, ci demite. Iar în USL, cel care are căderea să-i sugereze lui lui Stroe să-și depună mandatul nu poate fi decât șeful său direct pe linie de partid.

În fața istoricului Cioroianu, însă, alunecosul lider al liberalior sugerează exact invers, cel care a decis cine să fie demis, în urma raportului lui Gabriel Oprea, a fost premierul. Dar Crin Antonescu nu are nimic de reproșat, deși cu el nu s-a discutat despre demiteri, el susține și are încredere...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 2014
hilary
aoleo!
alta specializda... cred ca vi s-a stricat generatorul de texte ;-)
24 ian, 2014
uniionist
dna Constantin,
din relatarile de pe retele de socializare,se pare ca ati fost in Piata Unirii din Iasi ,astazi 24 ianuarie 2014..
Astept confirmarea...
Intrebare:ati avut sau nu morcovul cu Dvoastra?
24 ian, 2014
cantautor
s-a mers in alegeri ca USL
Ponta si Crin,o echipa..
s-a constituit in Parlament,o majoritate USL
ulterior,un guvern USL
nu exista un guvern PSD si unul PNL
succesul si esecul apartin USL
daca Ponta nu dorea sa-l demita pe Stroe,sa-l ia acasa la el....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ