Antonescu: În 2014 se joacă mize mari, iar regulile sunt ca la război

| 24 ian, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Iaşi, că 2014 va fi un an foarte greu, în care se joacă mize mari, şi că anul politic este esenţial pentru partid, care este angrenat într-o competiţie fără menajamente, iar regulile sunt "ca la război".

"Este foarte important pentru mine să vă întâlnesc azi, la începutul unui an foarte greu, foarte important. Am intrat într-un an foarte greu, foarte încărcat, şi din punct de vedere politic, dar nu numai. În acest an se joacă mize mari, ştim că pentru PNL cu deosebire 2014 e un an politic esenţial", a spus Antonescu, conform Mediafax.

El a precizat că nu se referă doar la rezultatul celor două alegeri - europarlamentare şi prezidenţiale, ci la "bătălii" mult mai importante, prima dintre acestea fiind "bătălia guvernării".

"Vorbesc de bătălia guvernării, pentru că până când vom avea prezidenţiale şi un anume alt preşedinte, până ne vom confirma identitatea şi forţa la europarlamentare, până atunci prima noastră reposnabilitate, grijă, bătălie e azi şi mâine săptămâna viitoare bătălia guvernării. Avem ca reponsabilitate, ne-am asumat-o, am fost investiţi de votul majorităţii cetăţenilor şi trebuie să ne achităm de ea cât mai bine, eficient, onorabil", a spus Antonescu.

El a precizat că PNL mai are de dat în 2014 şi o bătălie pentru reconfirmarea şi întărirea unei identitiţi istorice doctrinare şi politici de care scena politică din România are nevoie.

"La sfârşitul acestui an această ţară va trebui să aibă un nou preşedinte, nu doar în sensul de altă persoană decât actuala persoană - asta este chiar singura certitudine: va fi o altă persoană, dar o persoană cu altă mentalitate, abordare, autoritate, altă dorinţă de a face ceea ce un preşedinte are de făcut în scena politică şi publică din România", a mai spus Antonescu.

El a precizat că PNL este într-o competiţie grea, în care nu există menajamente, în care regulile sunt asemenea cu ale războiului, iar PNL trebuie, în momentul alegerilor, să devină asemenea unei armate, ca orice partid bine organizat.

"Suntem destul de puternici pentru a da şi a câştiga aceste bătălii", a spus Antonescu.

El participă, vineri, la Iaşi, la manifestările care marchează împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor.

Tag-uri: Crin Antonescu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ