Ponta, rațional intr-un val de iraționalitate

| 24 ian, 2014

De mult nu am mai văzut la presa din România o unanimitate atât de isterică în a călca în picioare tot ce înseamnă instituții, așa cum am văzut în aceste zile, după tragicul eveniment din județul Cluj.

Oameni despre care altă dată s-a vorbit de bine și de foarte bine, au ajuns să fie puși la zid, pentru greșeli care nici măcar nu le aparțin.Mă uitam la conferința de presă organizată de SMURD Cluj, la cele două tinere voluntare, care păreau terorizate. Le era pur și simplu frică de presă.

Pe un astfel de fond nu pot să nu apreciez mesajul transmis de premierul României, cu privire la incorectitudinea generalizării și punerii la zid a tuturor acestor oameni. Am avut în aceste zile o tragedie. Se întreabă însă măcar unii dintre cei care critică la pachet câte tragedii au fost evitate pentru că oamenii din instituțiile atacate acum, din MAI, de la SMURD, de la MapN își fac treaba zilnic, în condiții extrem de grele? Știe cineva la câte intervenții participă acești oameni, fără să fie vedete de presă?

Este păcatul nostru, și nu doar al presei, tendința de a exagera și generaliza. Așa cum s-a întâmplat cu corupția din Educație, unde ni se vorbește doar despre dascălii corupți, pentru că au fost prinși câțiva. Iar în cazul presei este vorba strict de dorința de a avea un public cât mai numeros. Nimic onorabil în asta, totul foarte cinic. Am rămas scârbit, spre exemplu, de modul în care trustul Pro a tratat acest caz, chemând lumea să aprindă lumănări la Statuia Aviatorilor, dar reportajul făcut cu această ocazie includea doar vedete, totul fiind în mod clar o operațiune de marketing bine pusă la punct.

Eu apreciez mesajul lui Ponta tocmai pentru că nu a căzut în această capcană, tocmai pentru că, cu riscul de a fi hulit de presă, a înțeles că trebuie să dea un semnal către acești oameni, mai ales din funcția sa de rim-ministru, că sunt totuși apreciați pentru activitatea lor, că acum asistăm la o reacție emoțională, dar și la o nouă manifestare a cinismului fără margini camuflat în compasiune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 2014
hilary
ba
tu chiar est prost, sau doar te prefaci?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ